Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- CHP Silivri mahkumlarına Meclis yolunu açmayı tartışırken BDP’li Ufuk Uras’tan Ergenekon sanıklarına rest geldi. Meclis’e bağımsız girdiklerini hatırlatan Uras, CHP’nin kendini kefalet pozisyonuna düşürmesinin bir akıl tutulması olduğunu belirterek, "yürekleri yetiyorsa, sıkıyorsa" bağımsız aday olmalarını önerdi.

Meclis’in tek sosyalist milletvekili olan Ufuk Uras Başkanlık sistemi ve Mısır’daki olayları internethaber’e değerlendirdi. Uras'ın değerlendirmelerinden en büyük payı ise CHP aldı. CHP'nin demode politikalarla siyaset yaptığını savunan Uras samimiyet uyarısında bulundu. Uras taşeronlaştırmaya karşı çıktığını söyleyen CHP'nin hem belediyelerinde hem de genel merkezinde çalıştırdığı taşeron işçilere dikkat çekti. Uras'ın açıklamalarından satır başları şöyle oldu:

BAŞBAKAN’IN DANIŞMANLARI İYİ ÇALIŞMIYOR: Başbakan BDP’yi eleştirerek milliyetçi oyları alacağını düşünüyor. Ama tek başına gelme ihtimali olsa da Anayasa’yı değiştirecek şekilde gelmesini çok mümkün görmüyorum. Başbakan yüzde 10 barajı kalkarsa koalisyon olur diyor. Ama görünen o ki yüzde 10 olduğunda yapılan koalisyonları unutuyor. Yine barajın olmadığı 65’li yıllarda tek başına AP iktidara gelmedi mi? Danışmanlarının yakın tarih konusunda Sayın Başbakanı bilgilendirmesi gerek.

CHP’NİN DEMODE PROGRAMI: Tayip Erdoğan’ın seçimlerde en büyük avantajı CHP ve Kılıçdaroğlu’nun izlediği demode programlar. Geleceği ile ilgili vizyonu olmayan, laf yetiştirmeye yönelik bir siyaset yapma tarzı.

MISIR YANLIŞ OKUNUYOR: Muhalefet Tunus ve Mısır meselesini yanlış okuyor. O rejimler tek parti CHP’sine benziyorsa yerine gelecek rejimler de AKP’yi kendine model alan bakışlar. Bu ne kadar sonuç verecek. Uyumakta olan Ergenekon birimlerine yönelik bir çağrı olduğunu düşünüyor ve tehlikeli buluyorum. Türkiye’de kaotik bir ortam içinde seçime gidilmesinin kimseye hayrı olmayacağını düşünüyorum.

ÖZERKLİK ÜNİTER DEVLETE KARŞI DEĞİL: BDP Başkanlık sistemi gibi merkezi bir Türkiye projesi karşısında yerelden yönetim ve demokratik özerkliği esas alan bir model öneriyor. Bunlar üniter devlet içinde olacak şeyler. Bu Meclise günde 5 bin kişi geliyorsa yılda 1 milyon kişi geliyorsa bu yerellerde sorunların halledilmediğini, doğrudan demokrasinin olmadığını gösteriyor. Konu bayrak flama konusu değil. Esas konu yerel yönetimlerde, AB yerel yönetimler şartı gibi bir yapılanma olması. Bu ülkenin bütünlüğünü pekiştirir.”

Uras Başkanlık sistemi önerisinin Türkiye’de karşılığı olmadığını, ihtiyaçlarını karşılamayacağını savundu.

İSRAİL’DE BİLE İKİ DİL VAR: Ben Dışişleri Komisyonundayım. Karadağ heyeti geliyor 5 dil var. İsrail Parlamentosu’nda hem İbranice hem Arapça konuşuluyor. İsrail kadar olamıyorsunuz. Can düşmanı olarak değerlendirdikleri Arapların parlamentoda dillerini kullanıyorlar. Sanki resmi dilin karşısındayız gibi bir yaklaşım yaratıldı. Ama böyle bir şey yok.

CHP GENEL MERKEZİNDE TAŞERON İŞÇİ VAR!: CHP’nin ciddi samimiyet sorunu var. Yargıyı eline geçirecek dediler ama Anayasa Mahkemesi bile bunu kabul etmedi. Anayasa Mahkemesini ikna edemedin, halkı nasıl ikna edeceksiniz. Bunlar yokmuş gibi devekuşu politikası ile davrandığında AKP’ye prim yaptırıyor. TEKEL işçileri 78 gün eylem yaptı. Taşeronlaştırmaya karşı çıkıldı. CHP bu eylemlere destek verdi. Ama bütün belediyelerinde taşeron işçi var. Kendi genel merkezlerinde taşeron işçi var. Böyle olunca inandırıcı olamazsınız. Önce kendi belediyelerinizden başlamalısınız. Genel merkezden başlamalısınız.

Bir de CHP içinde saray kavgaları, iç komplolar nereye varacak belli değil. Seçime üç ay kala Cumartesi annelerine geldiniz. Ama Cumartesi Annelerinin çocuklarının katillerine de uzak değilsiniz. Bu mavi boncuk politikası olmaz. Adeta Ergenekon’la arasında organik bir bağ var gibi gösteren tutum içine girmeleri tam bir siyasi intihar. Bunu maalesef göremiyorlar. İttihatçı gelenekten kopmadıkları sürece güçlü bir muhalefet yaratamazlar. Bir örnek daha. 12 Eylül ürünü andı savunmak size mi düştü. Bir de bütün dünyada böyle şeyler varmış diyorlar. Tam bir palavra. Demode bir politika yapma tarzı. Vizyonu yok. Projeksiyonu yok.

YÜREKLERİ YETİYORSA BAĞIMSIZ ADAY OLSUNLAR: Ergenekon sanıklarının aday gösterilmesi. Bir de cezaevinden Meclis’e giren Sabahat Tuncel’i örnek gösteriyorlar. Yanlış yapıyorlar. Biz bağımsız girdik. Yüreğiniz yetiyorsa sıkıyorsa siz de bağımsız aday olun. CHP’nin kendini kefalet pozisyonuna düşürmesi bir akıl tutulmasıdır.

HABERAL'LA İLGİLİ YANLIŞ TEDAVİ UYGULADI İDDİASI: Sayın Haberal'ın bu davası bitmemiş olabilir, ama bitmiş davalarını biliyoruz. 1978 yılında Trabzon'da silahlı saldırıya uğrayan Necdet Bulut Ankara Hacettepe Üniversitesi'nde tedavi için götürüldü. Orada yanlış tedavi uygulandığı için öldüğünü biliyoruz. Bu iddialar bununla da sınırlı değil üstelik.

Kaynak : http://www.internethaber.com/ufuk-urastan-chpye-silivri-resti-325288h.htm#ixzz1CnkTGy2w