Türkiye'nin Rusya’ya ait savaş uçağını düşürmesinin ardından başlayan kriz ve diplomasi trafiği devam ederken, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Lavrov, Kerry'e Türkiye'nin hareketinin Moskova ve Washington arasındaki uçuş güvenliği momerandumuna yönelik 'ağır ihlal' olduğunu iletti.

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Kerry, Rus mevkidaşına dün meydana gelen olaydaki can kaybı nedeniyle taziyelerini iletti.

Açıklamada, "Kerry, sükunet ve ilerleyen günlerde Türk ve Rus yetkililer arasında diyalog çağrısı yaptı. Kerry, ayrıca, iki tarafın da bu olayın iki ülke arasında veya Suriye'de gerilimi tırmandırmasına izin vermemesine duyulan ihtiyacı vurguladı" denildi.

Kerry'nin Suriye'deki soruna diplomatik çözüm bulunması yönündeki ilerlemenin önemine dikkat çektiği de ifade edildi.

Bununla birlikte iki bakan, Suriye krizinin politik çözüm sürecinin başlatılması konusunda görüşmelerin devam ettirilmesini ele aldı. Bakanlık Lavrov ve Kerry’nin görüşmede ayrıca Ukrayna’nın Kırım’ın elektriğini kesmesi konusunu da görüştükleri belirtildi.