BDP İstanbul Milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Sebahat Tuncel ile BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, partilerinden istifalarına ilişkin dilekçelerini TBMM Başkanlığı'na sundu.

Kürkçü, istifasına ilişkin soruları yanıtlarken, Halkların Demokratik Partisi kongresinin hafta sonu yapılacağını anımsatarak, Halkların Demokratik Partisi'nde mücadelelerine devam edeceklerini belirtti. Kürkçü, zorunlu olarak partilerinden ayrıldıklarını dile getirdi.

İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de yaptığı açıklamada, istifalarına ilişkin dilekçeleri TBMM Başkanlığı'na sunduklarını bildirdi. Tuncel, Halkların Demokratik Partisi'nin pazar günü yapacağı kongreyle birlikte bu partiye geçeceklerini kaydetti.

BDP'li üç milletvekilinin istifasıyla BDP'nin milletvekili sayısı 26'ya düşerken, bağımsız milletvekili sayısı 9 oldu. Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blok'undan meclise giren ve bağımsız olarak vekilliğni sürdüren EMEP eski genel başkanı A. Levent Tüzel de istifa eden 3 BDP'li vekil ile birlikte Halkların Demokratik Partisi'ne katılacak.