İlkokullarda “Andımız”ın okunmasının kaldırılmasıyla ilgili eleştirilere tepki gösteren Başbakan Erdoğan, ‘Yıllarca Türküm’ dediler, ama Türkiye’nin itibarını yerlerde süründürdüler. ‘Doğruyum’ dediler, Türkiye’yi yolsuzluğa mahkum ettiler. ‘Çalışkanım’ dediler, yıllarca yan gelip yattılar. Türkiye’yi enflasyona, faize, işsizliğe mahkum ettiler” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adana Şehir Hastanesi'nin temel atma töreninde konuştu.

Konuşmasında 'öğrenci andı'nın kaldırılmasına yönelik eleştirilere değinen Erdoğan, "Türküm dediler, ama Türkiye’nin itibarını yerlerde süründürdüler. ‘Doğruyum’ dediler, Türkiye’yi yolsuzluğa mahkum ettiler. ‘Çalışkanım’ dediler, yıllarca yan gelip yattılar" ifadelerini kullandı.

"Biz slogan milliyetçisi değiliz" ifadesini kullanan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Şimdi buraya, Adana'ya gelip de milliyetçilikten bahsedenlere sesleniyorum, Adana'ya gelip de ulusalcılık nutukları atanlara sesleniyorum: Ülkesini, milletini sevmek hakaret dolu, öfke dolu, nefret dolu nutuklar atmakla olmaz.

Bunların ülke için, millet için yaptıkları ortada, bizimki de ortada. Kıyas bile kabul etmez. Onlar ülkeyi borçlandırdı, biz ülkemizin borçlarını ödedik. Onlar bize yüksek faiz, yüksek enflasyon bıraktı, biz enflasyonu düşürdük.

Milliyetçiyim diyenler, ulusalcıyım diyenler bu ülkenin, bu milletin, bizim aziz bayrağımızın, Türk liramızın, bizim pasaportumuzun itibarını yerlerde süründürdüler. Biz geldik, ülkemizin de milletimizin de bayrağımızın, Türk liramızın, pasaportumuzun da itibarını iade ettik. O itibarı yükselttik.

'MİLLİYETÇİLİK HİZMET ETMEKTİR'

Bizim için milliyetçilik, millet için hizmet üretmek, milletin itibarını yüceltmek, milletin ihtiyaçlarına cevap vermektir. Her sabah çocukları sıraya dizip, yağmurun, karın, soğuğun, sıcağın altında o çocuklara 1933'lerden kalma, geri kalmış ülkeleri çağrıştıran, soğuk savaş döneminin demir perde ülkelerini hatırlatan sloganlar attırmak milliyetçilik değildir.

Milliyetçilik, o çocuklara okuyacakları okul inşa etmektir. Milliyetçilik o çocuklara insanca eğitim görecekleri sınıflar inşa etmektir. Milliyetçilik o çocuklara en modern eğitim imkanlarını sunmaktır. En önemlisi de milliyetçilik, çocuklara slogan attırmak değil, onlara bir vizyon, bir ufuk sunmaktır. Onlara güçlü bir Türkiye emanet etmektir.

'KAFATASI MİLLİYETÇİLİĞİYLE KALKINILMAZ'

Öyle kafatası milliyetçiliğiyle ülkeler kalkınmaz. Bunlar tarihleri boyunca ne yaptılar Türküm dediler ama Türkiye'nin itibarını yerlerde süründürdüler. Doğruyum dediler, Türkiye'yi yolsuzluklara mahkum ettiler. Çalışkanım dediler, yıllarca yan gelip yattılar, Türkiye'yi faize, enflasyona, işsizliğe mahkum ettiler."

'MİLLETİN DEDİĞİNE BAKARIZ'

Erdoğan, konuşmasında hafta başında açıkladığı demokratikleşme paketine de değindi.

"Biz, sağdan, soldan ne denildiğine değil, sizin ne dediğinize bakarız" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Milletim ne diyor, Adana ne diyor, biz buna bakarız. Milletimiz bize yetki verdi, görev verdi, milletimiz bize bir emanet yükledi. Biz, şu anda o emanetin hakkını veriyor, görevimizi yapıyoruz. Sizin istemediğinizi bilin ki biz de istemeyiz. Sizin onaylamadığınızı biz onaylamayız. Biz, milletin hakkını, hukukunu, temel hak ve özgürlüklerini pazarlık konusu yapmayız, kimseyle pazarlık etmeyiz.

Parti programımızda, hükümet programlarımızda, seçim beyannamemizde ne dediysek, kongrelerimizde ne söylediysek bugün de sadece onu yapıyoruz. 11 yıl boyunca yaptığımız her reforma karşı çıkanlar, yaptığımız her reformdan korku senaryosu üretenler bugün de aynısını yapıyorlar.

'TÜRKİYE KAZANACAK'

Göreceksiniz onlar kaybedecek. Ama şunu da bilin ki Türkiye kazanacak. Değişime direnenler, statükoyu savunanlar, Türkiye'yi haklarından mahrum edenler, kardeşliğin önünü tıkayanlar kaybedecek ama Türkiye kazanacak, ekonomi kazanacak, demokrasi ve kardeşlik kazanacak. Bu yeni reform paketinin de bir kez daha milletimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." (NTV)