Türkiye, Suriye’nin Azez kenti çevresinde, Demokratik Suriye Güçleri’ni havan topu ve roketlerle hedef alıyor.

Sputnik’ten Hikmet Durgun'a konuşan Demokratik Suriye Güçleri komutanlarından Ebu Ömer, ” Türkiye sınırdan bize havan topları ve roketlerle saldırıyor. Saldırılar devam ederse biz de karşılık vereceğiz” dedi.

Suriye’nin Halep ilinin kuzeyinde yer alan Azez kenti çevresinde Demokratik Suriye Güçleri ile El Nusra ve Ahrar'uş Şam arasında şiddetli çatışmalar sürerken, Rusya savaş uçakları da bu örgütlerin bölgedeki mevzilerini yoğun bir şekilde bombalıyor.

Bununla birlikte Türkiye’nin sınırdan Demokratik Suriye Güçleri’ni bombaladığı belirtildi.

'YPG GÜÇLERİ YOK, SADECE BİZ VARIZ'

Konuyla ilgili Sputnik’e konuşan Demokratik Suriye Güçleri Azez komutanlarından Ebu Ömer, Türkiye’nin bugün 16:30 sularında sınırdan kendilerine havan topları ve füzelerle vurduğunu anlattı: "Türkiye bugün sınırdan Azez’e bağlı Tınıp ile Mevki köyünde konuşlu bulunan güçlerimize havan topları ve roketlerle saldırdı. Uçak bombardımanı ile saldırmadı. Havan topları ve füze saldırısı sonucu güçlerimizden ölü ve yaralı yok ama maddi kayıp var. Roketlerin düştüğü yerde yanıklar ve çukurlar oluşuyor.  Yapılan saldırılara karşılık vermedik ama saldırılar sürerse biz de karşılık vereceğiz. Türkiye’nin saldırı yaptığı bölgede YPG güçleri yoktur. Sadece biz varız. Saldırıya ilişkin şimdi toplantı yapıyoruz. İleriki saatlerde saldırıyla ilgili kamuoyuna bir açıklama yapacağız.”

AFP: MİNAK ÜSSÜNDEKİ YPG HEDEFLERİ BOMBALANIYOR

Öte yandan AFP ajansına konuşan bir YPG sözcüsü, Halep'in kuzeyinde yer alan Minak Askeri Hava Üssü'ndeki YPG hedeflerinin bombalandığını söyledi. Yine AFP'ye göre PYD, Twitter hesabından yaptığı Arapça paylaşımda, üsse yakın bir bölgenin bombalandığı bilgisi verildi.

Sputnik’e konuşan YPG Afrin Komutanlığı Sözcüsü Xelil önceki gün üssün kontrolünün Nusra militanlarından Demokratik Suriye Güçleri’ne geçtiğini açıklamıştı.