Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) ve Yeşiller Partisi'nden ortak çalışma kararı

 

Yeşiller Partisi ile Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) ortak çalışmalar yapmak için görüşmelere başlama kararı aldı. Konuyla ilgili ortak bir açıklama yayımlayan iki partinin dünyada ve Türkiye'de yaşanan gelişmelerle ilgili olarak birbirine yakın politikalara ve benzer hassasiyetlere sahip oldukları, aynı hassasiyetleri paylaşan sivil girişimler ve bireyler için de çekim gücü yaratacağı umuduyla, birlikte yeni bir siyasi atılım yaratmayı hedefledikleri belirtildi.

 

EDP-Yeşiller ortak açıklaması şöyle:

 

"Türkiye siyasi hayatında daha güçlü ve etkili olmak ve geniş kitlelere ulaşmak isteyen Yeşiller Partisi ile Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) arasında kısa bir süredir devam eden görüşmeler 19-20 Kasım günlerinde her iki partinin yetkili kurullarında eş zamanlı yaptıkları toplantılarda değerlendirilmiş ve iki partinin ortak politik değerlendirmeleri ve tartışmaları sistemli ve sonuç alıcı bir şekilde sürdürmesi kararlaştırılmıştır.

 

Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) ve Yeşiller Partisi olarak, AKP İktidarının giderek otoriterleşen yönetim tarzından, kanamaya devam eden Kürt sorunundan ve hükümetin küresel kapitalizmin neoliberal uygulamalarına paralel olarak doğanın yıkımına ve halkın yaşam alanlarının yok edilmesine yol açan pervasız politikalarından derin kaygı duyuyoruz. Partilerimizin hassasiyetleri ve politikaları arasında ciddi yakınlıklar olduğunu memnuniyetle gözlemliyoruz.

 

Bu siyasal ve fikri yakınlığa dayanarak birlikte yeni bir siyasi atılım yaratmanın yollarını aramak için görüşmelere başlamayı ve bu doğrultuda ortak çalışmalar yapılmasını kararlaştırmış bulunuyoruz. Bu görüşme sürecinin aynı hassasiyetleri paylaşan sivil girişimler ve bireyler bakımından çekim gücü yaratacağı ve yeni bir toplumsal muhalefet adımı olarak görüleceği umudunu da paylaşıyoruz.

 

Yeşiller ve EDP, demokrasi anlayışlarının gereği olarak bu süreci bütün üye ve örgütlerinin doğrudan ve aktif katılımlarıyla yürütecek ve umulan sonuca ulaşması için bütün çabalarını ortaya koyacaktır. “

 

İki parti arasındaki görüşmelerin bu hafta içinde başlatılacağı öğrenildi.