HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, IŞİD'i öven yayınlara halen ulaşılabilir olmasını Meclis gündemine getirdi.

Faysal Dağlı, Aytekin Gezici ve Fehim Taştekin'in kitaplarının yasaklanmasına değinen Taşdemir, İŞİD yapılanmasını öven kitapların piyasada olduğunu ifade etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi veren Taşdemir, Kurtulmuş'a "Kahta Sulh Ceza Hâkimliği tarafından alınan kararda kitapların “terör örgütü niteliği” taşıdığı ifade edilmektedir. Bir kitabın “terör örgütü niteliği” taşımasından kastedilen nedir?" diye sordu.

Silahlara ulaşmak kitaplara ulaşmaktan çok daha kolay hale geldiğini ifade eden Taşdemir, kütüphanelerden 139 bin 141 adet kitabın toplatıldığını kaydetti.

Kurdulmuş'a "Bakanlığınız tarafından toplatılan ve yeni alınan kitapların listesi kamuoyu ile paylaşılacak mıdır?" diye soran Taşdemir şu soruların da yanıtlanmasını istedi:

Kahta Sulh Ceza Hâkimliği tarafından alınan kararda kitapların “terör örgütü niteliği” taşıdığı ifade edilmektedir. Bir kitabın “terör örgütü niteliği” taşımasından kastedilen nedir?

Harun İlhan imzalı “Şehadet Yolunda Cihat Erleri” isimli kitap başta olmak üzere İŞİD yapılanmasını öven kitaplarla ilgili herhangi bir karar alınmış mıdır?

İŞİD kitaplarını bastığı bilinen Guraba ve Küresel Yayınlarının hala faaliyetlerine devam edebiliyor olmasının gerekçesi nedir?