(Deniz Güneş / Demokrat Haber) Türkiye Barış Meclisi tarafından yapılan açıklamada “Hükümetin yanlışları ve eksiklikleri barışa sırt dönmenin bahanesi olmamalıdır” ifadesi kullanılarak, “CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere tüm CHP’lileri, toplumun barış beklentisine yanıt vermeye, barış ve çözümden yana olanlarla aynı safta yer almaya çağırıyoruz” denildi.

Türkiye Barış Meclisi Dönem Sözcüsü Hakan Tahmaz tarafından yapılan “CHP’yi Barışa Omuz Vermeye Çağırıyoruz” başlıklı açıklamada “TBMM tarafından demokratik katılımcılığı sağlayacak adımların atılmasına, bugün her zamankinden daha çok ihtiyaç var denildi.

Türkiye Barış Meclisi açıklaması şöyle devam etti:

“Hükümet partisi tarafında gündeme getirilen "Çözüm Sürecini Değerlendirme Komisyonu" bunlardan sadece biri ve ilki olabilir. Ancak komisyonlar, TBMM’de bulunan partilerin katılımıyla oluşturulduğunda beklentilere yanıt verebilir. Bu nedenle dün CHP’nin komisyona katılmayacağını açıklamış olması ciddi bir sorun oluşturuyor. Barışa ulaşmamızı zorlaştırıyor.

Toplumun çok geniş bir kesiminde, Türkiye’nin ana muhalefet partisi CHP’nin bu süreçte aktif bir rol üstlenmesi ve ana muhalefet görevini etki yapması beklentisi yüksektir.

Bu nedenle CHP, tutumunu gözden geçirmeli, silahların susması ve Kürt sorununun demokratik, adil çözümünün gelişmesi için ‘Çözüm Sürecini Değerlendirme Komisyonu’nda yer almalıdır.

CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere tüm CHP’lileri, toplumun barış beklentisine yanıt vermeye, barış ve çözümden yana olanlarla aynı safta yer almaya çağırıyoruz. Hükümetin yanlışları ve eksiklikleri barışa sırt dönmenin bahanesi olmamalıdır.”