Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak mahalli idareler seçimlerine ilişkin medya kuruluşlarının yasaklarını açıkladı. 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un "siyasi reklam" başlıklı 31. maddesindeki, "Medya hizmet sağlayıcılar, Yüksek Seçim Kurulu tarafından ilan edilen seçim döneminde, yayın yasaklarının başlayacağı saate kadar siyasî parti ve aday reklamları yayınlayabilir. Siyasi reklamlar, bu kanunda yer alan hükümlere ve Yüksek Seçim Kurulunca belirlenen usul ve esaslara uygun olmak zorundadır" hükümlerini hatırlatan YSK, medyanın siyasi reklamları 1 Ocak'tan 28 Mart'ta saat 24.00'e kadar yayımlayabileceğini bildirdi. 

'REKLAMLARDA TÜRKÇE ESAS ALINACAK'

YSK açıklamasında, siyasi parti ve adayların siyasi reklamlarında Türkçe kullanmalarının esas olduğu da ifade edildi. Alınan kararlar arasında, medya hizmet sağlayıcısında yayınlanacak siyasi reklamların ücretinin siyasi parti ve adaylara göre değişkenlik göstermemesi de yer alıyor.

YSK, geçtiğimiz aylarda seçimlerde uygulanacak esas ve yasakları hakkında da "Siyasi partiler ve adayların yapacakları propagandalarda Türkçe kullanmaları esastır" açıklamasında bulunmuştu.