Altı yıl üç ay hapis cezası alan Tunceli Baro Başkanı Uğur Yeşiltepe'nin yaptığı itiraz Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca reddedildi. Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunan Yeşiltepe iki hafta sonra cezaevine girecek.

12 Eylül darbesinden bugüne görevi sırasında cezaevine girecek ikinci baro başkanı olan Tunceli Baro Başkanı Uğur Yeşiltepe’nin karar düzeltme talebi, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nca reddedildi. Yeşiltepe, kararın Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’na tebliğ edilmesinin ardından, altı yıl üç aylık cezasının infazı için birkaç hafta içerisinde cezaevine girecek.

İsmail Saymaz’ın Radikal’deki haberine göre, Anayasa Mahkemesi’ne bugün itirazda bulunan Yeşiltepe, “Artık tutuklanmayı bekliyorum. Çıplak kanun devletinin özel yetkili hukuk sisteminin ortaya çıkardığı bir sonuç bu. Özel yetkili yargılama kaldırıldı ama sonuçlarını biz hala yaşıyoruz. Hukuksuzluk ve adaletsizlik aynen sürüyor” diyor.

NE OLMUŞTU?

Tunceli’de, Kasım 2012’de MKP’ye yönelik operasyonda Dersim Kültür Derneği (DKD) ve Demokratik Haklar Federasyonu (DHF) basıldı. DKD Başkanı Ali Mükan’ın yanısıra DHF’li Öner Yeşil, İbrahim Yolcu, Hasan Doğan Kılıç, Zafer Güven, Mustafa Aykaç ve Yıldız Ataş ile Avukat Uğur Yeşiltepe gözaltına alındı. Yeşiltepe ve Ataş dışındakiler tutuklandı.