DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, hapishaneden gönderdiği mesajda, “Kadınlar kazanacak, mutlaka kazanacağız” dedi.

Ankara’da Halkların Demokratik Kongresi (HDK) 7. Kadın Genel Kurulu’nda HDK’nin eski Eş Sözcüsü ve Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) tutuklu Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in mesajı okundu.

Gazete Karınca’da yer alan habere göre, Tuncel’in mesajı şöyle:

Kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesine yönelik en kapsamlı saldırıların olduğu bir dönemde genel meclisini selamlıyorum. Kadınların öncüllük, rol ve misyonuna denk güçlü, coşkulu ve moralli kararlar olacağına inancımı ifade etmeliyim. Yaşamı yeniden kendi ellerimizle kurmak, kendi geleceğimizi ve yaşanılan tüm bu karanlığa karşı durmanın tam da zamanı şimdi. Selam ve Sevgilerimi iletiyorum. Kadınlar kazanacak. Mutlaka kazanacağız.
Genel Kurul’da konuşan HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit ise demokratik sistemin tasfiye edilmek istendiğini ve bunun için bir ‘planın’ devreye sokulduğunu söyledi.
 
Tutuklu milletvekillerine dikkat çeken Koçyiğit, “Kadın mücadelesini susturmak iktidar için en temel hedeflerden” dedi ve kadınları parlamentoda temsil eden milletvekillerinin tutuklanmasının da bunla ilgili olduğuna dikkat çekti.
 
Koçyiğit, “Kadın özgürlük mücadelesi öncüsüz bırakılmak isteniyor” diye konuştu.