Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Antep İl Örgütü 4. Olağan Kongresi'ni gerçekleştirdi.

Kongreye DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, HDP, SYKP, YSGP, İHD, KESK temsilcilerinin yanı sıra yüzlerce kişi katıldı.

'DEVLET, KATLİAMLARI IŞİD YAPTI DEYİP GEÇİŞTİRİYOR'

Kongrede konuşan DBP Eş Genel Başkanı Tuncel, ülkede yaşanan savaş politikalarına dikkat çekti. 20 Ağustos'ta Antep Katliamı'nda yaşamını yitirenleri saygı ile andıklarını belirten Tuncel, katliamının, Suruç, Ankara, Diyarbakır katliamlarının devamı olduğunu söyledi.

Yaşanılan katliamların hepsinin bilinmesine rağmen ama devletin bu konuda herhangi bir önlem almadığını savunan Tuncel, "Eğer önceki katliamların sorumluları bulunsaydı bu gün katliamlar yaşanmazdı. Hepsinin adresi belli ama bir türlü önlenemiyor. Yaşanan bütün katliamları DAİŞ (IŞİD) resmi olarak üstlenmiyor ama devlet DAİŞ yaptı diye geçiştiriyor. Bu kabul edilemez. Kim biliyor ve önleyemiyorsa bu katliamların ortağıdır" dedi.

'2 BİN 500 PARTİ ÜYE VE YÖNETİCİMİZ TUTUKLANDI'

Antep'te bugün 4. Olağan kongrelerini gerçekleştirdiklerini ifade eden Tuncel, hiçbir zaman olağan kongre gerçekleştirmediklerine dikkat çekti. Devletin parti yöneticilerini tutukladığını ve büyük bir baskıya maruz kaldığını söyleyen Tuncel, "Son günlerde partimizin 2 bin 500 yöneticisi ve üyesi tutuklandı. Buna rağmen her zaman mücadele ettik. Bakın AKP tek bir kişiden oluşuyor. Onu alın parti dağılır. Ama bizim arkadaşlarımız bu sorumluluğu demokrasi, eşitlik ve mücadele kapsamında yapıyor. Dolayısıyla ne kadar üzerimize gelseler de bizi sindiremeyecekler" diye konuştu.

'EŞBAŞKANLIK AKP'DE DE VAR AMA İKİ EŞBAŞKAN DA BIYIKLI'

Tuncel, partilerinin eşbaşkanlık sistemine de değinerek, AKP'nin bunu yanlış yorumladığını savundu. Tuncel, AKP'nin bu tutumu erkek egemen mantığa göre yaşatmaya çalıştığını ifade ederek, "Bunlar eşbaşkanlık sistemimizi çok yanlış anlamış durumdalar. Eşbaşkanlık onlarda da var ama iki eşbaşkan da bıyıklıdır" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından okunan mali ve faaliyet raporlarından sonra tek liste halinde gidilen seçimde DBP Antep İl Örgütü Eşbaşkanlığı'na Mehmet Özkan ve Gülsüm Demir seçildi.

Kaynak: DİHA