DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, HDP Kadın Meclisi’nin düzenlediği "Kadınlar Yerel Yönetimleri Tartışıyor" başlıklı konferansta gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel DBP'li belediyelere atanan kayyumların en büyük yöneliminin eş başkanlık sistemine olduğunu savunarak, "AKP'nin ilk hedefinde eş başkanlık sistemi vardı. Ancak, biz bunu kabul etmedik. Bunu başaramadılar, kayyumla birlikte hepsine bıyıklı ve göbekli erkekler atadılar." dedi.

İktidarın hedefinin Büyükşehir belediyelerine kayyum atamak olduğunu iddia eden Tuncel, "Kadınların görünürlüğünü ortadan kaldırdılar. Bütün hizmet işlerini kaymakama ve valinin insafına mahkum ettiler. Şimdi de Büyükşehir belediyelerimize kayyum atama girişimindeler" ifadelerini kullandı.

"Kayyum atama sadece Kürt kadınlarının değil, dünya kadın hareketinin meselesidir" diyen Tuncel, "Savaş ve çatışma politikalarıyla kadınların özgürlüğü elinden alınmış durumda. Kürdistan'da savaş ve çatışma var. Etnik temizlik siyaseti var. Türkiye kadın hareketinin bunu görmesi gerekiyor" dedi. Tuncel, son olarak AKP'lilere hitaben, "Hiçbir şey sizin dediğiniz gibi olmayacak. Her şey bizim dediğimiz, kadınların dediği gibi olacak" diyerek, kadınlara, "O zaman şimdi yaşamı örgütleme gibi bir sorumluluğumuz var" diye konuştu.