DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Diyarbakır Belediye Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önündeki protestoya katılan Tuncel, yaşananları "darbe" olarak niteleyerek, “Eş Başkanlarımız hukuksuz gözaltına alındığı için buradayız. Halka hizmet ettikleri için gözaltına alındılar. Biz barışçıl bir anayasa istediğimiz için mücadele ediyoruz. Asıl bölücü ve terörizmi uygulayan AKP hükümetidir. Belediyelerimize zorla el koyuyor, protesto hakkımızı elimizden alıyorlar. Bir an önce bu hukuksuzluğa son verilmeli." dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alınması ve ardından belediye binasının polisler tarafından kuşatılması ile başlayan eylemler sürüyor.

'AKP SİYASİ DARBESİNİ KATMERLEŞTİRMİŞTİR'

Uzun süredir AKP'nin demokratik siyasete yönelik baskı ve zor politikalarını uyguladığını ifade eden Sebahat Tuncel’in açıklamaları şu şekilde:

"AKP hükümeti 15 Temmuz'u bahane ederek siyasi darbesini katmerleştirmiştir. Irak Kürtlerine karşı düşmanlık, Rojava'da Kürt halkına yönelik düşmanlık, dünyada Kürt halkına dönük düşmanlık. Düşmanlığını kirli politikasıyla sürdürüyor. Saldırıları, düşmanlığı şimdi Kürt halkının kazanımlarına kadar varmıştır. Biz tüm saldırılara karşı şimdiye kadar demokratik siyasetten vazgeçmeyişimizin sonucu olarak yüzde 12 oy almışız. AKP bu sonucu ortadan kaldırmak için ülkeyi darbeye sürüklemiştir.

'PROTESTO HAKKIMIZ ELİMİZDEN ALINIYOR'

Şimdi burada karşılaştığınız manzara bunun en açık örneğidir. Halkın iradesine yaklaşım göz önündedir. Eş Başkanlarımız hukuksuz gözaltına alındığı için buradayız. Halka hizmet ettikleri için gözaltına alındılar. Biz barışçıl bir anayasa istediğimiz için mücadele ediyoruz. Asıl bölücülük ve terörizmi uygulayanlar AKP hükümetidir. Belediyelerimize zorla el koyuyor, protesto hakkımızı elimizden alıyorlar. Bir an önce bu hukuksuzluğa son verilmeli."

(Kaynak: DİHA)