Genelkurmay Başkanlığı, Türk savaş uçaklarının, pazartesi günü "milliyeti tespit edilemeyen" bir Mig-29 uçağı ve Suriye'de konuşlu SA (karadan havaya) füzeleri tarafından taciz edildiğini açıkladı. Açıklamaya göre, Mig-29 tacizi 4 dakika 30 saniye, füze tacizi ise 4 dakika 15 saniye sürdü.

Genelkurmay Başkanlığı, basın açıklamasında 5 Ekim'de 8 savaş uçağıyla Suriye sınırında devriye uçuşu yapıldığını, bu uçuşlar sırasında Türk F-16'larının "milliyeti tespit edilemeyen" 1 Mig-29 savaş uçağının yanı sıra, Suriye'de konuşlu SA (surface to air-karadan havaya)  füze sistemi tarafından taciz edildiğini açıkladı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Sekiz adet F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edilmiştir. Bu görev esnasında, uçaklarımıza; Milliyeti tespit edilemeyen MIG-29 uçağı tarafından radar kilidini muhafaza ederek toplam 4 dakika 30 saniye süre ile Suriye’de konuşlu SA füze sistemleri tarafından toplam 4 dakika 15 saniye süre ile tacizde bulunulmuştur."

Dün Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da bir Rus uçağının Türk hava sahasını ihlal ettiği belirtilmişti.  Açıklamada şu bilgiler verilmişti:

"Rusya Federasyonu'na ait bir savaş uçağı  3 Ekim saat 12.08'de Yayladağı/Hatay bölgesinin güneyinde hava sahamızı ihlal etmiştir. Bölgede devriye uçuşu yapan iki F-16 uçağımız tarafından önlemede bulunulması üzerine Rus uçağı Türk hava sahasını Suriye'ye geçerek terk etmiştir."