BDP'li Hasip Kaplan'ın, "Genelkurmay Başkanlığı'nın bir basın bildirisinde kullandığı ifade nedeniyle özür dilediği iddiaları yalanlandı. Askeri kaynaklar, ifade nedeniyle özür değil üzüntü bildirildiğini kaydetti.

Genelkurmay Başkanlığı, yazılı açıklamasında kullanılan bir ifade nedeniyle BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'dan özür dilendiği iddiasını yalanladı. TSK, Cizre'de izinli bir erin bıçaklanması ile ilgili yaptığı açıklamada "terör örgütüne müzahir bir partiden" ifadesine yer vermişti.

Hasip Kaplan, bugün yaptığı açıklamada TSK'nın bu ifade nedeniyle özür dilediğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreteri Tuğgeneral Metin Özbek'in kendisini telefonla aradığını söyleyen Kaplan, "Bu haberi kaldıracaklarını, düzelteceklerini tarafımıza bildirmişlerdir. 2007'den beri Meclis'teyiz. Genelkurmay ile ilk kez bir telefon görüşmesi oluyor. Doğru yaklaşım ve bilgilendirmelerin; yanlışlıkları, anlaşmazlıkları çözeceği, özellikle çözüm sürecinde son derece önemli" diye konuştu.

Ancak askeri kaynaklar "özür" dilenmediğini, yazılı açıklamada kullanılan ifade nedeniyle "üzüntü" bildirildiğini belirtti.