Bursa- Siyasette milletvekili olmayı hedeflediğini söyleyen Özen, "İlk olarak yereldeki sorunların çözümünde belediye meclis üyesi olarak yer almak istiyorum. Daha sonraki hedefim ise milletvekili olmak" dedi.

Bursa’daki Travestileri, Transseksüelleri, Geyleri, Lezbiyenleri Koruma Yardımlaşma ve Kültürel Etkinlikleri Geliştirme Derneği (Gökkuşağı Derneği) Başkanı olan 41 yaşındaki Öykü Evren Özen bir önceki genel seçimlerde Bursa’dan bağımsız milletvekili adayı olduktan sonra şimdi de CHP'den Osmangazi İlçe Belediye Meclis Üyesi adayı oldu.

Başvurusunun CHP Osmangazi İlçe Teşkilatı tarafından kabul edildiğini ve destek gördüğünü kaydeden transseksüel Öykü, amacının insanlara cinsiyet, din, dil ayrımı yapmadan hizmet etmek olduğunu belirtti.

Özellikle cinsel ayrımcılık konusunda yaşanan sıkınıtlara çözüm bulmak istediğini ifade eden Özen, "CHP'de belediye meclis üyeliği için kadınlarda 5, erkek adaylar için ise 10 kişilik bir kota var. Ben her ikisinde de yer alabildiğim için belediye meclis üyeliğimi garanti görüyorum. Meclis üyesi olduğum taktirde hem cinsel ayrımcılığa son vermek, hem de Bursa'da eksik kalan hizmelerin tamamlanması için elimden geleni yapacağım" diye konuştu. (Cumhuriyet)