İstanbul'da yaşayan Trabzonlu HDP'liler, geçtiğimiz hafta milliyetçi grupların Trabzon'da düzenlediği nefret gösterisini protesto ederek, "Trabzon'da faşizme geçit vermeyeceğiz" dedi.

İstanbul'da yaşayan Trabzonlu HDP'liler ve demokratlar, geçtiğimiz hafta milliyetçi grupların HDP Trabzon İl Örgütü'nün açılacağının belirtildiği bina önünde "HDP'yi açtırtmayız" tehditleri ile yaptıkları nefret söylemlerinin kullanıldığı saldırıyı, HDP İstanbul İl Örgütü'nde yaptıkları basın toplantısı ile protesto etti.

Trabzonlu HDP'liler adına basın açıklamasını yapan Cemalettin Küçük, Trabzon'da geçtiğimiz hafta yaşanan olayları hatırlattı ve Trabzon'un faşizme, linç kültürüne teslim olmayacağını söyledi. Uzun yıllardır Trabzon üzerinde uygulanmaya konulan baskıcı, faşist linç kültürünün son yıllarda normal karşılanır duruma geldiğini belirten Küçük, bu yolla tarihinde devrimcileri bağrına basan Trabzon'un bu tarihinden uzaklaştırılmak istendiğini dile getirdi.

"Trabzon üzerinden gerici, faşist linç kültürü sağlanarak politika yapmaya çalışanlar bilsin ki bu kentin devrimcileri, demokratları var" diyen Küçük, Trabzonlular olarak hangi kentte olurlarsa olsunlar Trabzon meydanlarını faşist gösterilere teslim etmeyeceklerini söyledi.

Küçük son olarak, "Trabzon'da faşizme geçit vermeyeceğiz" dedi ve Trabzon tarihinde devrimci demokrat yaşama sahip çıkanlarla kol kola olmaya devam edeceklerini söyledi. (DİHA)