ESKİŞEHİR’de geçen yıl bitişikteki Tekel bayiinde kendisini bacağından bıçakla yarayan 4 kişiyi içki şişeleri atarak kovalayan ve bu görüntüleri internette tıklanma rekoru kırılan bağımsız milletvekili adayı oto kiralama dükkanı sahibi 36 yaşındaki Ahmet Yılmaz, kendisini bıçakla yaralayanlardan şikayetçi olmadı. Tutuksuz yargılanan sanıklar da ’Tekel savaşçısı Ahmet Abi’ olarak tanınan Ahmet Yılmaz’ı seçimlerde destekleyeceklerini söyledi.

Alanönü Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı’ndaki bir Tekel Bayi dükkanında 25 Nisan 2010 tarihinde meydana gelen olayda alkollü olan Hüseyin Demir, Murat Demirel, Murat Akasya ve Mehmet Kenar yanlarında getirdikleri bir şişe votkayı Tekel bayi dükkanı çalışanı Tuna Erkoç’a vererek yerine bira istemişti. Tuna Erkoç, kendilerinden satın alınmayan içkiyi değiştirmeyeceğini söyleyince tartışma çıktı. Tekel bayisindeki güvenlik kamerasının saniye saniye kaydettiği olayda, bitişikteki oto kiralama dükkanı sahibi Ahmet Yılmaz sigara almak için geldiği bayide tartışmaya katıldı. Şüphelilerden Murat Demirel, Ahmet Yılmaz’ı sol bacağından bıçakladı. Yaralanan Ahmet Yılmaz, işyerindeki içki şişelerini 4 kişinin üzerine seri olarak attı. Olayda Tekel bayi dükkanında yaklaşık 4 bin TL’lik maddi zarar oluştu.

Tekel bayi dükkanındaki güvenlik kameralarının saniye saniye görüntülendiği olay, internet paylaşım sitelerinde yayınlandı. Tıklanma rekoru kırılan olayda Ahmet Yılmaz bazı kişilerce kahraman olarak gösterildi.

Adını ’Tekel bayisini basan alkoliklere karşı savaş vererek’ duyuran Ahmet Yılmaz, internetteki dayanışma sonucunda toplanan 7 bin 734 lirayı Seçim Kurulu’na yatırarak Eskişehir’den bağımsız milletvekili adayı oldu.

Bağımsız aday Ahmet Yılmaz hakkında olayın ardından ’mala zarar verme ve basit yaralama’ suçundan, diğer sanıklar Murat Demirel, Hüseyin Demir, Murat Akasya ve Mehmet Kenar hakkında da ’tehdit, yaralama, hakaret, mala zarar verme’ suçlarından Eskişehir 6’ncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Bugün yapılan duruşmaya tutuksuz sanıklar Ahmet Yılmaz, Murat Demirel, Mehmet Kenar ve Hüseyin Demir katıldı. Murat Akasya ise duruşmaya katılmadı. Sanıklar olayın yanlış anlamadan kaynaklandığını birbirlerinden şikayetçi olmadıklarını söyledi. Duruşma, diğer tutuksuz sanık Murat Akasya’nın dinlenmesi için ertelendi.

Adliye çıkışında bağımsız milletvekili adayı Ahmet Yılmaz ile tutuksuz sanıklar birbirlerine sarıldı. Ahmet Yılmaz, "Bu arkadaşlarım sayesinde bir yerlere geldim, hayran kitlelerim oldu. Aynı mahallenin çocuklarıyız. Mahkemede birbirimizden şikayetçi olmadık ve olayı tatlıya bağladık. Seçimlerde beni destekleyecekler. Bu ülke hepimizin, kavgalar ve bu tür olayların artık bitmesini istiyorum. Bir zamanlar şişe ile tekel bayiinden kovaladığım kişiler şimdi benim seçmenim oldu. Beni bıçakla yaralayan aynı zamanda Mihalıççıklı hemşehrim çıktı. Bu tür olaylar herkesin başına gelebilir, morali bozuktur veya alkolün etkisiyle olabilir. Ama geçici olaylardır. Birbirimize daha fazla zarar vermemek için olayı tatlıya bağladık" diye konuştu.

Olayda Ahmet Yılmaz’ı bıçakla bacağından yaralayan Murat Demirel de alkolün etkisiyle talihsiz bir olay yaşadıklarını belirterek, "Biz olay günü votkayı rakı ile değiştirmek için gitmiştik. Böyle bir olay beklemiyorduk. Olay günü çok alkollüydük. Pişmanız. Bundan sonra iye bir dost olacağımıza inanıyorum. Seçimlerde Ahmet abiye destek veriyoruz. Birbirimizden şikayetçi değiliz. Ahmet abinin seçimleri kazanmasını istiyoruz" dedi.

Mehmet Kenar ile Hüseyin Demir de seçimlerde Ahmet Yılmaz’ı destekleyeceklerini söyledi. Hüseyin Demir, "Olay günü şişeler bize geldi. Tekel bayiine gelen Ahmet abi bizi yanlış anladı ve başladı şişe atmaya. Biz şişelerin gelmesi sonucu yere düştük. Kafamıza ve vücudumuza şişeler geldi. Alkollü olduğumuz için o an etkisini anlamadık. Ama ertesi günü oldukça acı çektik. Şişeleri oldukça hızlı ve isabetli adeta füze gibi atıyordu. Olay günü 4 bin 500 TL’lik içki atmış. Biz 250 şişe attığını saydık daha sonrasını sayamadık. Seçimlerde sonuna kadar destekliyoruz. İnşallah şansı yaver gider ve milletvekili olarak Meclis’e yollarız" dedi.

 VATAN