Sağlık Bakanlığı'nın internet sitesindeki logosuna, Türkiye Cumhuriyeti'nin kısaltması olan "T.C." ibaresi eklendi.

Bakanlığa bağlı birimlerin tabelalarında "T.C." ibaresinin yer almadığı tartışmalarının ardından, internet sitesindeki logo yeniden düzenlendi.

Bugün yapılan değişiklikle, resmi internet sitesindeki logonun altında yer alan Sağlık Bakanlığı yazısının başına "T.C." ibaresi konuldu.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, bağlı kurumlara gönderdiği yazıda, sağlık kurumlarında “T.C. Sağlık Bakanlığı” yazılı tabelaların değiştirilmesi talimatını vermişti.

T.C.’nin devlet kurumlarındaki tabelalardan kaldırılmaya başlanması kamuoyunda tartışmaya neden olmuştu.

MÜEZZİNOĞLU: TARTIŞMA BENİ ÇOK ÜZDÜ

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kurumlarının isminin önüne Türkiye Cumhuriyeti'nin kısaltması olan "T.C." ibaresinin yeniden konulması ile ilgili NTV'ye açıklamalarda bulundu.

Çözüm süreci dolayısıyla konjonktürü yanlış yerlere çekmek isteyenlerin buradan farklı bir algı yönetmeye çalıştıklarını ve buna müsaade etmeyeceklerini belirten Sağlık Bakanı, sözlerine şöyle devam etti:

''Birilerinin bu anlamda algısına da herhangi bir leke getirmemek adına da logomuzun altında ay yıldızlığı bayrağın altında, Sağlık Bakanlığı'nın önüne de T.C. ibaresini koyacağız. Önceki gün bunun talimatını verdik. Bu anlamda bir tartışmayla kamuoyunun zihninin meşgul edilmesini doğru bulmuyorum.''

Balkan göçmeni olan Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak için çok çabaladığını, 1983 yılında Meriç Nehri'ni kaçak geçerek Türkiye'ye geldiğini ve İstanbul'da üç yıl vatansız olarak yaşadığını anlattı. (NTVMSNBC)