TBMM Başkanı İsmail Kahraman, grup başkanvekillerini saat 10.00'da olağanüstü toplantıya çağırdı.

Başkanı Kahraman’ın acil toplantı talebi gerekçesinin Genel Kurul salonunda bulunan tutuklu HDP'li vekillerin fotoğrafları olduğu belirtiliyor.

Kahraman'ın Meclis Genel Kurulu’nda nöbetçi Başkanvekili Pervin Buldan’a, "Genel Kurul salonunda bulunan HDP’li tutuklu vekillerin fotoğrafları kalksın" dediği öğrenildi.

Zeynep Gürcanlı'nın Sözcü'deki haberine göre, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Meclis Başkanı’nın sabah saatlerinde kendilerini acil toplantıya çağırdıklarında tutuklu vekillerin durumlarını konuşacaklarını sandı ancak işin altında ‘fotoğraf konusunun’ çıktığını söyledi.
 
Meclis Başkanı Kahraman, toplantıda bu hafta Meclis Genel Kurulu’nda nöbetçi Başkanvekili Pervin Buldan’a, "HDP’li vekillerin fotoğraflarının Genel Kurul'dan kaldırılmasını talep ediyorum. Bunun sizin başkanlığınız sırasında yapılması iyi olur" dedi. Buldan ise bu talebi reddetti. Toplantıda Kahraman’a tutuklu vekillerin oy kullanması için bir çalışma yapılıp yapmadığı da soruldu. Kahraman bu konuda kapsamlı bir çalışma yaptığını ancak bitmeden bir bilgi veremeyeceğini söyleyip, "Çalışma bitince ayrıntıları konuşuruz" dedi.