Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde, astırdığı Kürtçe ve Türkçe bayram mesajı nedeniyle ihracı gündeme geldiği için MHP'den istifa eden Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve 12 belediye meclis üyesi, Demokrat Parti'ye (DP) geçti.

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nin Belediye Başkanı MHP'li Behçet Saatcı, Türkçe ve Kürtçe kelimelerin karışık yer aldığı Kurban Bayramı mesajını ilçenin farklı noktalarındaki billboardlara astırmış, 'tek millet, tek dil' göndermesinde bulunmuştu.

Fethiye'deki billboardlarda yer alan Kürtçe ve Türkçe Kurban Bayramı mesajı nedeniyle kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmesinin ardından 21 Ekim'de MHP'den istifa eden Behçet Saatcı ve meclis üyeleri Mehmet Yılmaz Cesur, Metin Talaş, Alaattin Yıldırım, Besir Pehlivan, Mustafa Şenol, Naci Uysal, Nurkaya Gündoğdu, Sadık Çetkin, Sıdıka Dilek Dinçer, Şevki Çakal, Ümit Ersoy ile Yıldırım Özdemir, DP'ye geçtiklerini açıkladı.

'MEYDANA İNMEDEN, SEÇİLEBİLECEK TERCİHLERİMİZ VARDI'

Meclis üyeleriyle Fethiye Belediyesi Encümen Salonu'nda basın toplantısı düzenleyen Behçet Saatcı, 12 belediye meclis üyesiyle ortak karar alarak DP'ye geçtiklerini söyledi. "Yine zoru seçtik" diyen Başkan Saatcı, "Yoksa belediyeden çıkmadan, meydanlara inmeden, seçilebilecek tercihlerimiz vardı. Biz tercihimizi, Demokrat Parti'den yana kullandık. Bundan sonraki siyasi hayatımızı bu çatı altında sürdüreceğiz. Başta Demokrat Parti Genel Başkanı Sayın Gültekin Uysal olmak üzere, il ve ilçe yöneticilerine ve Demokrat Parti'nin ilçemizdeki kanaat önderlerine, samimiyetlerinden dolayı teşekkür ederim" dedi.


BAHÇELİ'DEN ÖZÜR BEKLİYOR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den de özür beklediğini sözlerine ekleyen Saatcı, "40 yıldır şerefle mücadele ettiğimiz ve etle tırnak gibi olduğumuz camiamızdan bizi uzaklaştırıp, gideceğimiz partileri adres gösterenlerin, bu saatten sonra bize özür borcu vardır. Bizi partiden uzaklaştırırken AKP ve BDP'yi adres göstermişlerdi. Bu özrü bekliyoruz" diye konuştu.

Çıkmış olduğu yolda Fethiyelilere güvendiğini kaydeden Saatcı, seçimlerde belediye başkanlığına aday olduğunu bir kez daha açıkladı. Başkan Saatcı, katılım çağrılarından dolayı diğer partilerin yöneticilerine de teşekkür etti. (Akşam)