Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bursa’da Orhan Gazi Meydanı’ndaki toplu açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı  Erdoğan, 'Ne diyorum, 7 Haziran seçimlerinde yeni Türkiye’yi istiyorsak, 400 milletvekilini vereceğiz. Eğer yeni Anayasa istiyorsak 400 milletvekilini vermek lazım. Bir başkanlık sistemi istiyorsak 400 milletvekili vermek lazım. Kardeşlerim, çözüm süreci 400 milletvekilini vermemiz lazım ki gümbür gümbür iktidarda olan bir parti bunu gerçekleştirsin' dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Bursa Cumhurbaşkanı olarak yedinci teşekkür ziyaretinde bulunduğum şehir fakat çok enteresandır, Cumhurbaşkanı’nın bu ziyaretlerinden rahatsız olanlar da var. Geçenlerde bir milletvekilini görevlendirmişler, o da YSK’ya müracaat etmiş.

YSK da böyle bir müracaatı reddetmiş. Bunların durumu bu, diyor ki “Cumhurbaşkanı siyaset yapıyor”. Hayır ben sadece istikbale yönelik kanaatlerimi söylüyorum. Ne diyorum, 7 Haziran seçimlerinde yeni Türkiye’yi istiyorsak, 400 milletvekilini vereceğiz. Eğer yeni Anayasa istiyorsak 400 milletvekilini vermek lazım.

Bir başkanlık sistemi istiyorsak 400 milletvekili vermek lazım. Kardeşlerim, çözüm süreci 400 milletvekilini vermemiz lazım ki gümbür gümbür iktidarda olan bir parti bunu gerçekleştirsin. Ve Türkiye artık çok daha güçlü bir şekilde geleceğe yürümelidir. Bunun için bir olacağız, beraber olacağız, inşallah güçlü bir şekilde yarınlara yürüyeceğiz."