Vatan'ın haberine göre Tanrıkulu’na “CIA ajanısın” diyen ve geri adım atmayan Yılmaz'a ya kınama ya da geçici süre partiden çıkarılma cezası verilmesi gündemde...

CHP’nin geçtiğimiz hafta kapalı grup toplantısında Dilek Akagün Yılmaz’ın, Sezgin Tanrıkulu’na sarf ettiği, “CIA ajanısın, 3 gün önce partiye geldin şimdi partiyi yönetiyorsun” sözlerinin yankısı sürüyor. Geçen hafta yapılan MYK’da da konu ele alınırken, Kılıçdaroğlu’nun “gereken yapılsın” talimatı üzerine, CHP Grup Yönetimi toplantısı öncesi Yılmaz’ın bilgisine başvuruldu. Yılmaz’dan özür dilemesi istendi. Ancak Yılmaz özür talebini geri çevirdi.

Kılıçdaroğlu’na, Yılmaz’ın bu sözlerine ilişkin bilgi verildi. Yılmaz’ın “özür dilemem” sözlerine Kılıçdaroğlu’nun tepki gösterdiği ve “Süreç işlesin” talimatı verdiği bildirildi.

MYK’DA KONUŞULACAK

Ancak ulusalcı kanatta yer alan bazı milletvekillerinin, bu duruma, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ü örnek göstererek, “Bizlere ‘kafatasçılar’ diyerek hakaret etti tek bir işlem yapılmadı” diyerek tepki gösterdiği belirtildi.

Kılıçdaroğlu’nun bu hafta Çarşamba günü yapılacak MYK toplantısında konuyu yeniden gündeme getirmesi bekleniyor. Partinin “yenilikçi” olarak tabir edilen kanadı da yapılacak ilk PM toplantısında konuyu gündeme getirecek.

PM KARARI GEREKLİ

CHP tüzüğüne göre PM üyeleri ve milletvekillerinin Yüksek Disiplin Kurulu’na sevkine ilişkin kararları, Parti Meclisi verebiliyor. CHP yetkilileri disiplin kararı alınması halinde tüzüğün 70. maddesinde yer alan ve “kınama” cezası gerektiren, “Partili üyeler ve yöneticiler hakkında bilerek ve isteyerek aslı olmayan söylentiler çıkarmak, bunları yaymak”tan işlem yapılabileceğini ifade ediyor.

CHP kaynakları, YDK’nın yine aynı maddede yer alan ve “geçici süre üyelikten çıkarma cezası”nı düzenleyen; “Gizli toplantılardaki konuşmaları açıklamak” ve “Parti düzenini bozmak, çalışmaları aksatmak üyelere sözlü saldırıda bulunmak”tan da işlem yapılabileceğini belirtiyor. (Vatan)