Partisinin Diyarbakır il kongresine katılan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Kürt illerine atanan kayyımlara dikkat çekerek, iktidara kayyımlarını aday göstererek seçime gitme çağrısında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır İl Örgütü, Bağlar’daki Pırlanta Düğün Salonu’nda il kongresini gerçekleştirdi.

Kongrede konuşan CHP'li Tanrıkulu, ülkenin ve bölgenin zor günlerden geçtiğini belirterek, “Türkiye’de ve bölgede büyük bir zulüm yaşanıyor. Bu zulüm AKP iktidarına nasip oldu” ifade etti. 

Tanrıkulu şöyle konuştu: 

‘SANDIKLARI KURUN’

AKP’nin 2002 yılında iktidara geldiğinde sadece Şırnak ve Diyarbakır’da OHAL olduğunu anımsatan Tanrıkulu, AKP’nin o dönemde oradaki OHAL uygulamalarını da kaldırmakla övündüğünü söyledi. AKP iktidarının 15 yıllık özetinin bunlar olduğunu ifade eden Tanrıkulu, ekonomideki kötü gidişin sebebinin de izlenen yanlış politikalar olduğunu söyledi.

AKP’nin ülkenin her yerini kayyımla yönetmeye çalıştığının altını çizen Tanrıkulu, şöyle konuştu: “Her yeri kayyumla yönetmeye çalışıyorlar. Bugün Diyarbakır’dan kendilerine hodri meydan diyorum. Her yere sandıkları yeniden kuralım. Kayyumlarınızı görelim.”

'23 MİLYON SEÇMENİN İRADESİ İPOTEK EDİLMİŞTİR’

Ardından kürsüye geçen Gürsel Tekin, ülkede birçok seçilmiş insanın cezaevinde olduğunu vurgulayarak, “Ülkemizde 50 milyon seçmenden 23 milyonunun iradesi ipotek altına alınmıştır” dedi. Metal yorgunluk adı altında belediye başkanlarının istifa ettirilmesini hatırlatan Tekin, “Metal yorgunluk değil, çürümüşlüktür” diye belirtti.

Türkiye’de belediyelerin saraydan yönetilmek istendiğini dile getiren Tekin, hiç kimsenin buna izin vermeyeceğinin altını çizdi. Tekin, iktidarın Diyarbakır dahil her yeri parsel parsel FETÖ’ye verdiğini belirterek, “Sonra da ‘Allah bizi affetsin’ diyorlar. Kusura bakmayın onlara Allah affetsin hukuku, bize başka bir hukuk uygulanırsa kimse bunu kabul etmez. AKP tüm bu yaptıklarının hesabını verecektir” diye konuştu.

KAYNAK: mezopotamyaajansı.com