CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu HDP binalarındaki patlamaları kınayarak başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere ilgili birimlerin sorumlu olduğunu belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu Mersin ve Adana'da HDP'ye yönelik saldırılarla ilgili bir açıklama yaptı. Radikal'de yer alan habere göre Tanrıkulu şunları söyledi:

"Zaten baraj yüzünden adaletsiz bir ortamda girilen seçimlere, oy oranı her geçen gün daha da düşmekte olan AKP 'nin lehine yeni provokasyonların devreye sokulduğu anlaşılıyor.

AKP kurmaylarının tahrik edici açıklamaları, hükümete bağlı olan kolluk güçlerinin tutumu, saldırıların linç boyutuna ulaşmasının temel sebebidir. HDP'ye yönelik saldırıların hepsi önlenebilir, engellenebilir saldırılardır! Ancak kolluk güçleri bu saldırılara seyirci kalmakta, hükümetin ilgili bakanlıkları da bu tutumu desteklemektedir."

Tanrıkulu, "Başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere ilgili tüm birimler, bu tür saldırılar sonucu meydana gelen her türlü kaybın doğrudan sorumlusu olacaktır" diyerek saldırıyı kınadı.