CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Şırnak’ın Cizre ile Silopi ilçelerinde öğretmenlere SMS ile ‘hizmet içi eğitime’ alındıkları mesajı gelmesi üzerine, çok sayıda öğretmenin ilçeleri terk etmeye başlamasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, “Öğretmenlere giden mesaj var. İlçeyi terk edin diye. Bu neyin habercisi acaba? Ellerinde valizleri ile terk ediyorlar. Orası neresi? Sınırın öbür tarafı mı? Parlamento bir irade ortaya koymazsa bölge, Suriyeleşecek. Silopi’de hangi nedenle meslek içi eğitim ile insanları bulunduğu yerden çekeceksiniz. Gerekçe herhalde asıl gerekçe değildir. Kimse buna inanmaz” dedi.

Tanrıkulu, “Asıl neden büyük bir ağır bir tablo ortaya çıkacak. Bu ağır tablo da hem tanıklıklar olmasın hem de öğretmenlerin yaşam hakları ihlal edilmesin. Eskiden kırsalda, dağda örgüt ile mücadele ediyorsunuz. Ama şimdi bütün halkla. Herkesi düşman gören, yurttaş olarak görmeyen bir güvenlik algısı var. Vatandaş kopuyor Türkiye’den. Karşılarında başka seçenek de var. Var başka seçenek. Her şeyi burada söyleyecek halimiz yok. Barikat, enkaz yanlış. Ama bunlar var diye hukuk dışılık, insan hakları ihlalleri yaşam hakları ihlalleri meşru görülemez ki” diye konuştu.