CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Silvan’da 10’uncu gününde devam eden sokağa çıkma yasağına, operasyonlara ve ablukaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Tanrıkulu, medyanın bölgede yaşananlara yönelik duyarsızlığı nedeniyle doğu ile batı arasında ‘duygusal kopuş’ yaşandığı yönündeki yorumlara ilişkin olarak, “Artık duygusal kopuş değil, kopuş yaşanıyor,” dedi. Tanrıkulu şöyle konuştu:

“Ankara’ya, parlamentoya bir duygu bağı kalmamış insanların. İnsanlarda, ‘Bu parlamento bizim parlamentomuz ve sorunları çözecek’ diye bir bakış açısı yok. Eğer seçtiğiniz vekiller size ulaşamıyorsa insanlar neden Ankara’ya güvensinler? Dolayısıyla bir duygusal bir bağ kalmamış, kopuş yaşanıyor. Bunun bedeli de çok ağır olur.”

“Hükümet sağır ve kör,” diyen Tanrıkulu, AK Partili milletvekillerine de seslenerek, “Diyarbakır’dan Van’dan seçilmiş Adalet ve Kalkınma Partili vekillere sesleniyorum. Seçilmişler; bir ses çıkartın. Deyin ki, ‘Bu hükümet bizim hükümetimiz de olsa 10 gün sokağa çıkma yasağı olmaz.’ Sivil halktan ne isteniyor?”