CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, artan dolara ilişkin 'FETÖ'nün borsada bazı iş adamlarıyla işbirliği yaptığına ilişkin iddialarını Başbakan Binali Yıldırım’a sordu.

Tanrıkulu,“Döviz fiyatları ile ilgili herhangi bir bilgi sızıntısı veya borsada manipülasyon amaçlı işlemler yaptıkları ve bu bağlamda iş birliği yaptıkları iş adamları kimlerdir?” diye sordu.

Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle Meclis'e soru önergesi veren CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, son günlerde artan dolara ilişkin iddiaları gündeme getirdi.

Fethullah Gülen yapılanmasına üye bazı kişilerin kamu bankaları, İstanbul Borsası'na sızdığına yönelik iddiaları hatırlatan Tanrıkulu, “FETÖ üyesi olarak, kamu bankalarında ve bu bankalara ait sigorta şirketlerinde çalışan kişiler tespit edildi mi?” diye sordu.

Borsada manipülasyon yapan Gülen yapılanması üyeleri olduğu ileri sürülen açıklamalara da değinen Tanrıkulu, “FETÖ mensubu olarak İstanbul Borsasında ve Merkez Bankasında çalışanlardan tutuklananlar var mı, döviz fiyatları ile ilgili herhangi bir bilgi sızıntısı veya borsada manipülasyon amaçlı işlemler yaptıkları ve bu bağlamda iş birliği yaptıkları iş adamlarının olduğu iddiası doğru mudur ve bu iş adamları kimlerdir?” sorularını Başbakan Yıldırım'a yöneltti.
 
Gülen yapılanması üyelerinin Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) sızdığına ilişkin iddiaları da Başbakan Yıldırım'a soran Tanrıkulu, “FETÖ örgütü Yüksek Seçim Kurumu'na  (YSK) sızarak, seçim sonuçlarıyla oynadı mı?” diye sorusunun yanıtlanması istedi.