CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtuluş'un “Medyadaki bazı arkadaşlar ayaklarını denk alsınlar” açıklamasını meclise taşıdı.

Tanrıkulu, “Ayaklarını denk almayan basın emekçilerine yönelik AKP Hükümeti tarafından nasıl bir tavır izlenecektir?” diye sordu.
 
Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası basın açıklaması yapan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, basın toplantısını izleyen Cumhuriyet Muhabiri Sinan Tartanoğlu’nun “IŞİD'in iki Türkiye askerini yaktığı” iddiasını sorması üzerine, Kurtulmuş, “medyadaki bazı arkadaşlar ayaklarını denk alsınlar” demişti.
 
Olayı Meclis'e taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi vererek, “Ayaklarını denk almayan basın emekçilerine yönelik AKP Hükümeti tarafından nasıl bir tavır izlenecektir?” diye sordu.
 
Tanrıkulu, IŞİD'in iki Türkiye askerini yakması iddiaları ile ilgili Reuters Haber Ajansının videoyu incelediğini ve gerçek olduğunu belirttiğini ifade eden bir haber yayınlamasını hatırlatarak, Başbakan Yıldırım'a “Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?” diye sordu.
 
Tanrıkulu yakıldığı ileri sürülen askerler hakkında halen resmi bir açıklama beklediklerini belirterek, “IŞİD'in iki Türkiye askerini yakması iddiaları ile ilgili olarak muhalefet liderlerinin kamuoyunun aydınlatılmasına ilişkin taleplerine karşılık nasıl bir tavır sergilenecektir?” sorusuna yanıt istedi. 

(Kaynak: Evrensel)