HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Abdüllatif Şener, ardından Abdullah Gül ve şimdi de Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "Artık yeter!" dediğini belirtti.

Bu konuda uyarılarda bulunduklarını belirten Tan, "Olacağı buydu. 'Türkiye bu kadar gerilimi çatışmayı kaldırmaz' demekten dilimizde tüy bitti" diye konuştu.

"ÇEKİ DÜZEN VERİLMEZSE BU İŞ KARAKOLDA BİTECEK"

Tan, "Artık bu saatten sonra eğer başta AK Parti kendine çeki düzen vermezse, Türkiye'de siyaset ve devlet kurumlarında restorasyon hızla başlamazsa, doğru düzgün bütün taşlar yerine konmazsa bu iş karakolda bitecek" değerlendirmesinde bulundu.

"BU CURCUNADAN ÇÖZÜM ÇIKMAZ"

Bu gidişin çözüm süreci ve toplumsal huzura da zarar vereceğini ifade eden Tan, "Bir müddet sonra herkes ayrı telden çalarsa, bu curcunadan doğru düzgün bir siyaset, çözüm, huzur, toplumsal düzen çıkmaz" ifadelerini kullandı.

Tan, bir soru üzerine, çözüm sürecinde şeffaflık olmadığı sürece her kafadan bir sis çıkacağını, şeffaflığın son derece önemli olduğunu kaydetti.

İZLEME KURULU

Tan, bir başka soru üzerine, "'İmralı ile Kandil arasında, HDP arasında çatlak var, her kafadan ses çıkıyor' diyen Hükümet'in kendisi 20 sesli curcuna haline gelmiştir. İnşallah Hükümet izleme kuruluyla ilgili görüşlerinin arkasında durur" dedi.