BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan Başbakan Erdoğan'ın 3 bakanı tekme tokat dövdüğü iddialarını yineledi. internethaber.com'un konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Tan, “Piyasada dolaşan sadece bir iddiadır. Ama iddia derken çok da kuru bir iddia, kulaktan dolma bir iftira değil. Ben bu iddiayı partinin içinde birçok kimseden dinledim, milletvekillerinden dinledim, ama ben gözümle bir şey görmedim” dedi.

İDDİALAR HENÜZ YALANLANMADI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakanlarını dövdüğü iddiaları güçleniyor. Son olarak BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan “En az üç tane bakanı döverek görevlerinden uzaklaştırdığı, bakanlara ve vekillere yaptığı küfürlerin haddi hesabı olmadığı” iddialarını gündeme getirdi. Altan Tan'ın bu iddialarından sonra gözler Başbakanlık'a çevrildi. Ancak bu flaş iddia için ne başbakanlıktan ne de hükümet üyelerinden bir açıklama gelmedi. Böyle önemli ve vahim bir iddianın yalanlanmaması da iddianın gerçek olduğu söylentilerini artırdı. Ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da geçen 24 saat içinde dile getirilen bu iddiayı yalanlamadı.

TAN: AKP'NİN BİRİNCİ DERECEDEKİ YETKİLİLERİNDEN DUYDUM

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Fars Haber Ajansı’na Erdoğan ile ilgili iddialarda bulundu. Başbakan Erdoğan ile Başbakan Yardımcı Bülent Arınç arasındaki son gelişmelere değinen Altan Tan, Arınç’ın Erdoğan hakkındaki açıklamalarının “çok geç kalınmış bir tepki” olduğunu belirterek, “bugüne kadar Başbakan’ın, birkaç tane bakanı sille-tokat dövdüğünün bile birkaç yerde haber olduğunu, bunu anlatanın Başbakan’ın kendi arkadaşları olduğunu ve kendisinin bunları AKP ’nin birinci derecedeki yetkililerinden duyduğunu” söyledi.

Bunların hiç birini sokaktan herhangi birisinden duymadığını söyleyen Tan, bizzat AKP’lilerden duyduğunu belirterek, “Yalansa onların yalanıdır, doğruysa yine onların doğrusudur” dedi. Erdoğan’ın şimdiye kadar en az üç tane bakanı döverek görevlerinden uzaklaştırdığı savunan BDP’li Tan, “Başbakanın, bakanlara ve vekillere yaptığı küfürlerin haddi hesabı olmadığı söyleniyor” diye konuştu. Tan, “Erdoğan’a bir düzen verilmesi gerektiğini” söyledi. Başbakan’ın asabının çok bozuk olduğunu anlatan Tan, “Mesela Başbakan konuşurken bile ‘Benim hükümetim, benim bakanım, benim valim, benim hükümet sözcüm’ diyor. Başbakan biz kelimesini unuttu. Birilerinin Başbakana hatırlatması lazım. Yoksa bu gidişat gidişat değil” diye konuştu.

‘KULAKTAN DOLMA İFTİRA DEĞİL’

Tartışma yaratan açıklamaları ile ilgili olarak Tan, daha sonra internethaber.com’un sorularını yanıtladı. “Son Bülent Arınç-Tayyip Erdoğan tartışmaları üzerine bir röportaj yaptık. Röportaj içerisinde totaliter eğilimleri olduğu ve üç-dört bakanını dövdüğü iddia ediliyor dedim. Ben döverken görmedim. Cümle bu” diyen Tan, “Piyasada dolaşan sadece bir iddiadır. Ama iddia derken çok da kuru bir iddia, kulaktan dolma bir iftira değil. Ben bu iddiayı partinin içinde birçok kimseden dinledim, milletvekillerinden dinledim, ama ben gözümle bir şey görmedim” diye konuştu.

‘ADI GEÇEN BAKANLARI DÖVDÜYSE...’

Böyle bir olayın yaşanmasına ihtimal verip vermediğini sorusuna ise Tan, “Bence bu metod olarak doğru değil ama o olayda adı geçen Bakanlara bakıyorum, eğer gerçekten adı geçen Bakanları dövdüyse bence iyi yapmış. Başbakanın kişiliği de bunları yapmaya çok uzak değil” dedi.