İHD İstanbul Şubesi'nin çağrısıyla Taksim'de bir araya gelen yüzlerce kişi, açlık grevindeki PKK ve PJAK'lı tutukluların taleplerinin kabul edilmesini istedi.

 

Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelen insan hakları savunucuları, tutuklu yakınları ve siyasetçiler, "Yetkililer sıcak yataklarında uykuya yatarken, mahpuslar soğuk taş hücrelerde ölüme yatıyor, biliyor musunuz?" ve "Açlık grevi 37. gününde 58 cezaevinde 483 mahpus açlık grevinde" yazılı pankartlar açtı.

 

Taksim'e doğru yürüyüşe geçen grup, "Direne direne kazanacağız", "Barışın elçisi İmralı'da", "Baskılar bizi yıldıramaz", "İçeride dışarıda hücreleri parçala" sloganlarını attı.

 

Taksim Tramvay Durağı'nda bir açıklama yapan TUHAD-FED Başkanı Zübeyde Teker, cezaevlerinde 10 bine yakın Kürt siyasi tutuklu olduğunu hatırlatarak, açlık grevindekilerin sayısının artabileceğine dikkati çekti.

 

Teker, pek çok cezaevinde şeker ve tuz verilmediğini, F tipi cezaevlerinde bir süre çeşme suyunun dayatıldığını, tutuklulara fiili olarak ölüm orucu süreci yaşatıldığını anlattı. Teker, aynı zamanda tutukluların tek kişilik hücrelerde tutulduğu Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nden bugün saldırı haberi aldıklarını bildirdi.

 

Tutukluların Abdullah Öcalan dışında kimsenin müdahalesini kabul etmediğini hatırlatan Teker, İmralı'ya heyet gönderilmesini talep etti. Teker, kamuoyuna duyarlılık çağrısı yaptı. (ETHA)