"Yeni Yaşam" sloganıyla seçim çalışmalarını hızlandıran HDP'ye her geçen gün destekler artıyor. HDP'ye bir destek de Mersin'in Toros Dağları'nın eteklerinde Kızılkaya köyünde yaşamlarını sürdüren Tahtacı Alevilerden geldi. Yıllardır CHP'yi desteklediklerini belirten yurttaşlar, artık bir yenlik yapmak gerektiğini ve bu yeniliğin de HDP olduğunu aktardı.

Ormancılıkla uğraştıkları ve Alevi oldukları için Tahtacı Aleviler olarak anıldıklarını belirten Hüseyin Kara, köyün yıllardır CHP'li olduğunu ve son yıllarda MHP ve AKP'nin de köylerinden oy aldığını belirtti. Kara Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde köy halkının HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın konuşmalarından etkilendiğini ve köylerinden HDP'ye 8 oyun çıktığını belirterek, Türkmen Tahtacı Aleviler olduklarını artık ulusalcı ve tekçi zihniyetleri kabul etmediklerini ezilen tüm halklarla birlikte mücadele etmek istediklerini dile getirdi.

'KÖY HALKI HDP PROJESİYLE BÜTÜNLEŞTİ’     

Kara, köy halkının artık ötekileştirilenlerin ve komünal yaşamın benimsendiği HDP'yi tek parti olarak gördüklerini ve kendi temsiliyetlerinin sağlanabileceği tek partinin HDP olduğunu vurguladı. Köyde MHP ve CHP'li olanların bile Demirtaş'ın Alevileri kapsayan tek lider olduğunun konuşulduğunu ifade eden Kara, köylerinin HDP projesiyle bütünleştiğini belirterek, artık düzen partilerine oy vermeyeceklerini söyledi.

'HDP PROJESİNİN GEÇMİŞTEN BERİ ÖZLEMİNİ DUYUYORUZ’

Geçmişten günümüze yaşanan sorunların tekçi zihniyetten kaynaklandığının altını çizen Kara, tüm halklara yaşatılan ötekileştirilmeyi kendilerinin de yaşadığını ve aslında tek bütünleşecekleri partinin HDP olduğunu dile getirdi. Kara, şimdiye kadar diğer siyasi partileri destekleyen köy halkının hiçbir zaman sorun sıkıntılarının dinlenmediğini ve halka hizmetin yapılmadığını ifade ederek, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde HDP'nin köylerine yaptıkları ziyaretler ile HDP projesinin köylüye anlatılmasının çok önemli olduğunu vurguladı.

HDP'nin "Yeni Yaşam" projesine dikkat çeken Kara, "Biz Tahtacı Aleviler olarak geçmişten beri bu projenin özlemini duyuyoruz ve içinde bulunmamız gerektiğine inanıyoruz" dedi. Köy halkı olarak HDP projesinin ezilenleri ve ötekileştirilenleri kapsamasının kendileri için çok önemli olduğunu belirten Kara, HDP projesini anlamaya başladıkları günden bu yana HDP'nin "Yeni Yaşam" projesini benimsediklerini ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerin de Toros Dağları'nın eteklerinde bir ilke imza atarak Kızılkaya köyün de HDP'ye oy çıktığını aktardı.

'ARTIK KALIPLAŞMIŞ SİYASETİ DESTEKLEMEYECEĞİZ’ 

55 yıldır Kızılkaya köyünde yaşadığını aktaran Bektaş Kara isimli yurttaş ise, şimdiye kadar birçok seçim atlattıklarını fakat hiçbir siyasi partiden bir hizmet görmediklerini söyledi. Şimdiye kadar kalıplaşan siyasetin artık dışına çıkmak gerektiğine dikkat çeken Beştaş, Köy de yaşadıkları sıkıntıların çok olduğunu köy yolu için dökülmesi gereken bir asfaltın bile dökülmediğini kaydederek, hiç kimseden bir beklentilerinin olmadığını belirtti. Artık kalıplaşmış siyaseti desteklemeyeceklerini köy halkı olarak bir yenilik yapacaklarını ve HDP'yi destekleyeceklerini söyledi.

Kızılkaya köyünün tarihi olan ve geçmişte köy erkekleriyle beraber ormancılık yapan Bahar Kara da, yeni yaşamın çağrıcılarından olan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı destekleyeceğini ve bunu da gizlemenin bir gereği olmadığını söyledi. Kara, artık HDP'nin de desteklenmesi gerektiğini kaydetti. (DİHA)