Tutuklu bulundukları Diyarbakır'daki D ve E Tipi Cezaevleri'nden dün tahliye edilen BDP Şırnak Milletvekilleri Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız, bugün sabah saatlerinde seçim bölgeleri Şırnak'a geldi. Öğlen saatlerine doğru Cizre'ye ulaşan BDP'li vekilleri, 15 kilometreye varan araç kuyruğu ve aralarında BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ile bölgedeki belediye başkanlarının da bulunduğu yaklaşık 20 bin kişi karşıladı.

Rengarenk yöre giysili kadın ve erkeklerin halay çekerek karşıladığı BDP'li vekiller, kendilerini karşılayanlara sevgi gösterisinde bulundu. Miting havasında geçen karşılamada, halkı selamlayarak Kürtçe yaptığı konuşmada BDP'li Milletvekili Faysal Sarıyıldız, "5 milletvekili cezaevinden çıktık ama bu sevinci yarım yaşıyoruz, çünkü geride binlerce arkadaşımızı bıraktık. Bize yönelik yapılan bu yaklaşımın çok samimi olmadığını biliyoruz" dedi.

Sarıyıldız'ın ardından konuşan Selma Irmak da, Kürt sorunun demokratik yollardan çözüme kavuşmadan, köleci bir yaşamı kabul etmeyeceklerini, uykunun kendileri için haram olacağını ve sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi.

KEMAL AKTAŞ’I VAN’DA BİNLERCE KİŞİ KARŞILADI

Hayatının 27 yılını cezaevinde geçiren Kürt siyasetçi ve Van Milletvekili Kemal Aktaş’ı Van’da on binlerce kişi karşıladı. Aktaş Van halkına "Mücadeleyi yükseltelim,  zindanlar boşalsın" diye seslendi.

BDP Van Milletvekili Kemal Aktaş dün tahliye edilmesinin ardından bugün Van’a geldi. Van girişinde BDP Van Milletvekilleri Özdal Üçer,  Nazmi Gür, Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, BDP PM Üyesi Ramazan Yıldız ve binlerce araçlık konvoy tarafından karşılanan Aktaş’ın şehre girişi nedeniyle hayat adeta durdu.  On binlerce kişi Musa Anter Parkı’nın önünde toplandı. 

Aktaş,  Türkiye’de yargının bağımsız olmadığını ve tamamen siyasallaştığını belirtti. Halk tarafından milletvekili seçilmelerine rağmen 3,5 yıldır antidemokratik ve hukuksuz bir şekilde çalışmalarının engellendiğini ifade eden Aktaş, “ancak halkın demokratik direnişiyle bu şu anda aşılmıştır. Kürt sorununda kalıcı bir çözüm için Sayın Öcalan’ın da tarafı olduğu çözüm süreci çok ciddi ve esaslı bir biçimde değerlendirilmelidir. Ben 27 yıl cezaevinde kaldım. Diyarbakır zindanında Mazlum Doğan’ın, Kemal Pir’in direnişine tanık oldum. O işkenceleri yaşadım. Bana yapılanları unutmadım ama bunu kin ve öfkeye dönüştürmedim. Şimdi bu birikimlerimi parlamentoya taşımak istiyorum” diye konuştu. (ANF)