Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’ninkızı Nazenin Elçi, babasının yarım bıraktığı ‘faili meçhul’ dosyalarını takip etmek için hukuk okuyacağını söyledi.

Evrensel’de yer alan habere göre, sürekli faili meçhul cinayetlerin konuşulduğu bir evde dünyaya gelen Nazenin Elçi, babasının erken veda ettiği dosyalarına bakmaya hazırlanıyor. Babasının sürekli kendisini mutlu etmek için çabaladığını anlatan Nazenin Elçi, “Hep biz yeni şeyler görelim, bir şey öğrenelim diye uğraşıyordu. Kardeşim, annem ve benimle zaman geçirmeyi çok seviyordu. Hep elinden geleni yapıyordu” dedi.

‘EVDE HEP FAİLİ MEÇHULLER KONUŞULUYORDU’

Hukuk okumak istediğini söylediğinde babasının ilk başta olumlu bakmadığını ancak zamanla hoşuna gittiğini söyleyen Nazenin, “Benim onun gibi olmak istediğimi bildiği için destekliyordu. Uzun zamandır başka bir yolda yürüyemeyeceğimi düşünüyorum. Bizim evde hep faili meçhul cinayetler konuşuluyordu” dedi.

KIZIM BABASININ YOLUNDA GİDİYOR

Elçi’nin eşi Türkan Elçi ise eşinin toplumsal mücadelenin sadece hukuksal yolla yürütülemeyeceğini düşündüğü için ilk etapta kızının bu isteğine taraftar olmadığını dile getirerek “Ama kızım hukuk okuyacağını söyleyince hoşuna da gitti. ‘Babasının yolundan gidiyor’ dedi” sözleriyle aralarında geçen diyaloğu anlattı.