HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, katledilen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin, Van'ın Çatak ilçesi'ndeki bir parka verilen adının kayyım tarafından kaldırılmasını Meclis gündemine taşıdı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin adının, Van Çatak Belediyesine kayyum olarak atanan Hacı Asım Akgül'ün emri ile kaldırıldığını, yerine 'Şehit GK Ali Ogün Parkı' konulduğunu belirtti.

HDP'li Ziya Pir'in İçişleri Bakanı tarafından yanıtlamasını istediği sorular şöyle:

Barış çağrısı yaptığı sırada karanlık odaklarca katledilen aydın ve hukukçu Tahir Elçi'nin isminin olduğu parkın ismi Çatak Belediyesine atanan kayyum tarafından hangi gerekçeyle değiştirilmiştir?

Van Büyükşehir Belediyesi Meclisi veya Çatak Belediyesi Meclisi'nin, Tahir Elçi isminin değiştirilmesi amacıyla yaptığı bir toplantı var mıdır? Varsa ne zaman ilgili belediye meclisleri toplanmıştır?

Yapılan değişiklikle ilgili yargı yoluna başvurulacağının belirtilmesi üzerine kayyumun 'hukuksal süreç tamamlanmamıştır' demesinin nedeni nedir?

2009 yılından beri Van büyükşehir ve ilçe belediyelerinin uygun gördüğü ancak İl Mülki İdare Amirliği tarafından onaylanmayan kaç park ismi bulunmaktadır?

Diyarbakır, Mardin Büyükşehir Belediyelerine ve Hakkari, Şırnak, Tunceli, Ağrı, ve Iğdır il belediyelerine ve ilgili ilçe belediyelerine kayyum atanması sonrası kaç parkın ismi değiştirilmiştir?

İsmi değiştirilen parkların önceki ve şimdiki isimleri nedir?