Hürriyet yazarı Taha Akyol, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) yüzde 10 barajını geçerek Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) tek başına iktidarına son vermesi ardından, AKP'nin HDP'yi "Kandil'in uzantısı" diyerek hedef tahtasına oturtmasını eleştiren bir yazı kaleme aldı.

"HDP'LİLERİ KANDİL'E GÖNDEREN KİMDİ?"

Aktol, "Akıl İhtiyacı" başlıklı yazısında, iktidarın, uğradığı oy kaybını "dış güçler" ve "Yahudi lobisi"ne bağlamasını "zihni cinnet tablosu" olarak nitelendirirken; yine AKP'nin HDP'yi "PKK ile siyasi ve sosyolojik bağı"na işaret ederek hedef almasını da, "HDP'lileri gidin görüşün, mesaj getirip götürün diye Kandil'e gönderen kimdi? Abdullah Öcalan'la görüşmeleri için İmralı'ya motor tahsis eden, Öcalan'ın yazıp HDP'lilere verdiği metinlerin yine HDP'liler tarafından Diyarbakır meydanında okunmasını sağlayan kimdi? Kanun değiştirerek PKK ile görüşmeleri suç olmaktan çıkaran kimdi?" diye sordu.

"DÜN GEREKLİYDİ DE BUGÜN NEDEN HEDEF TAHTASI?"

Akyol, sorulara cevaben bu siyasi odağın AKP olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Üstelik çözüm sürecinin ilerleyerek silah bırakma sonucuna ulaşması için yapılmıştı bunlar... HDP dün niye gerekliydi de bugün hedef tahtası oldu? HDP'nin kaybedeceği vekillerin iktidar hanesine yazılması içim!"

"AKP KENDİ HATALARINDAN DOLAYI OY KAYBETTİ"

Son olarak; AKP'nin kendi hatalarından, kibirli ve dışlayıcı tavırlarından dolayı oy kaybettiğinin altını çizen Akyol, seçim sonuçlarına böyle bakmaları durumunda uzlaşmacı ve rasyonel tavra yönelebileceklerini, aksi takdirde ise sorunların ağırlaşarak devam edeceğini yazdı.

Taha Akyol'un Hürriyet'teki yazısına gitmek için tıklayınız.