Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek, 753 kişinin yaşamını yitirdiği hac faciasının ardından Suudi Arabistan'ı suçlayan bir Tweet atmıştı. Ancak Gökçek, dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan'ın suçlanmasını sert sözlerle eleştirmesinin sonrasında bu Tweet'ini sildi.

Gökçek, ölümlerin ardından kendisine ait Twitter hesabından, "Hacda 717 hacı vefat etti. İçinde Türk hacılar da var. Acımız çok büyük. Bu böyle devam etmemeli. Sorunu bize teslim etsinler, biz çözelim..." şeklinde bir Tweet attı.

Ancak dün akşam saatlerinde bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının önemli bir bölümünü bu konuya ayırdı ve "Dünyanın her yerindeki organizasyonlarda da böyle şeyler oluyor. Bunlara bakarken bardağın dolu tarafından bakmakta fayda var. Bu konuda Suudi Arabistan’ı doğrudan suçlamayı doğru bulmuyorum. Her ülkenin tabi ki buna benzer bazı eksikleri olabiliyor" sözleriyle Suudi Arabistan'a yönelik eleştirilere karşı çıktı.

Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından Melih Gökçek'in de Suudi Arabistan'ı eleştiren Tweet'ini sildiği görüldü.



ELEŞTİRİLERİ YANITSIZ BIRAKTI

Tweet'ini silmesinin ardından pek çok sosyal medya kullanıcısı ve takipçisi tarafından sözlerinin arkasında durmamakla eleştirilen Gökçek, bu eleştirilere yanıt vermedi ve konuya bir daha değinmedi.