IŞİD’in Etmanek'ten Kobani'ye saldırdığı haberleri üzerine nöbet tutulan tüm köylerden binlerce yurttaş Etmanek'e doğru hareket etti. İlçe merkezinden de sınır kapısına doğru yürüyüş çağrısı yapılıyor.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinin Kobani sınırında boşaltılan Etmanek köyünün karşısı ve Kobani'nin Serxet köyü üst tarafına IŞİD‘in attığı havan topu büyük bir gürültü ile patladı.

DİHA’nın haberine göre, Müritpınar Jandarma Sınır Karakolu'nun da yakınına düşen havan topuna karşı Türkiye tarafından herhangi bir karşılık verilmedi.

HESEKE’DE İNTİHAR SALDIRILARI

Öte yandan IŞİD tarafından Heseke’de YPG güçlerine yönelik 2 bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırılarında 15 YPG savaşçısı yaşamını yitirdi, 6 savaşçı yaralandı.

YPG Basın Merkezi, bugün Heseke’de IŞİD tarafından bomba yüklü araçlarla düzenlenen intihar saldırılarıyla ilgili açıklamada bulundu.

Açıklamada, YPG güçlerini hedef alan 2 bomba yüklü araçla 2 ayrı noktada düzenlenen saldırılarda 15 YPG savaşçısının yaşamını yitirdiği, 6 savaşçının da yaralandığı kaydedildi.

Açıklamada şöyle dendi:

“DAIŞ çeteleri bugün öğlenden sonra Haseke'ye bağlı Mişerfê mahallesinde 2 bomba yüklü araçla 2 ayrı noktaya yönelik intihar saldırısı düzenlemiştir. Saldırı bir göreve gitmek amacıyla hazırlanan gücümüze yönelik düzenlenmiştir. Saldırı sonucunda 15 arkadaşımız şahadete ulaşmış, 6 arkadaşımız da yaralanmıştır.“

IŞİD‘in saldırı haberleri üzerine, sınır nöbeti tutulan Alizer, Qop, Bethê, Dewşen, Boyde ve Swêdê köylerinden binlerce yurttaş Etmanek'e doğru yola çıktı.

Bu arada ilçe merkezinde de hoparlörlerden Kobani sınırına yürüyüş çağrısı yapılıyor.