Hakkında soruşturma açılan ve bu süreçte görevden uzaklaştırılan Ağrı Tabip Odası Başkanı Dr. Ulaş Yılmaz’a, IŞİD ve işbirlikçi AKP’nin Suruç katliamını kınıyoruz” ana pankartıyla Suruç katliamını kınayan basın açıklamasında yer aldığı için “meslekten men” cezası verildiği ortaya çıktı.

SON KARARI BAKANLIK VERECEK

Kararın henüz tebliğ edilmediğini söyleyen Yılmaz, “Son kararı Sağlık Bakanlığı verecek. Türkiye’nin her yerinde olay kınandı. Ağrı’da olanlar valinin özel tasarrufu. Sindirme politikası uygulanıyor. Belediyenin HDP’de olmasından kaynaklandığını düşünüyoruz” diye konuştu.

Cumhuriyet’ten İklim Öngel’in haberine göre, 33 kişinin yaşamını yitirdiği Suruç katliamının ardından, olayı kınama amaçlı basın açıklamalarına katılan kişilere yönelik baskılar sürüyor. Tüm Türkiye’de katliamla ilgili açıklamalar yapılmasına karşın özellikle Ağrı’da başlayan soruşturmalar, valiliğe bağlı disiplin kurulunun verdiği meslekten men cezalarına kadar ulaştı.

Ulaş Yılmaz, kendisiyle birlikte toplam 8 kişi için, valiliğe bağlı disiplin kurulundan “meslekten men” cezası çıktığını kaydetti. 3’üne kararın tebliğ edildiğini söyleyen Yılmaz, “Disiplin kurulu 8 kişi için meslekten men yönünde karar bildirdi. Ancak ben dahil 5 kişiye karar halen tebliğ edilmedi” dedi.