İçiş­le­ri Ba­kan­lı­ğı ra­po­ru­na gö­re 500 Türk El Kai­de bağ­lan­tı­lı El Nus­ra Cep­he­si saf­la­rın­da ça­tış­mak üze­re Su­ri­ye­’ye git­ti. Bu ki­şi­ler­den bir kıs­mı­nın Af­ga­nis­tan ve Pa­kis­ta­n’­da­ki El-Kai­de kamp­la­rın­da eği­tildikleri be­lir­til­di.

Bugün gazetesinden Kamil Elibol›un haberine göre; İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan Suriye raporu, iç çatışmaların taraflarından biri olan El Nusra Cephesi’yle ilgili çarpıcı bir bilgi verdi. Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı birimlerden alınan bilgi ve verilere göre hazırlanan rapora göre, Türkiye’den 500’ü aşkın kişi El-Kaide terör örgütü bağlantılı El Nusra Cephesi ve Irak Şam İslam Devleti saflarına katıldı.

AFGANİSTAN’DA EĞİTİM

Beşşar Esed güçleriyle yaşanan çatışmalarda çok sayıda Türk vatandaşı hayatını kaybetti. Çatışmalarda El Nusra Cephesi saflarında ölen Türkler’in sayısının resmi kayıtlarda 13 olduğu belirtildi. Raporda kayıtlara girmeyen ölü sayısının 75 olduğuna dikkat çekildi. Suriye’ye giden Türkler arasında daha önce Afganistan ve Pakistan’daki El-Kaide kamplarında eğitim görenlerin de yer aldığı belirlendi.

ALMANYA’DA EL KAİDE ZİRVESİ

Geçtiğimiz aylarda resmi davetli olarak Almanya’ya giden Emniyet Genel Müdürlüğü heyeti ile Alman Federal Polisi (BKA) yetkilileri arasında El-Kaide konusu ele alındı. Türk polisi, BKA yetkililerine “Ülkenize sokmayın diye bize bildirdiğiniz isimlerin Almanya’dan çıkışına neden izin veriyorsunuz? O halde siz ülkeden çıkışlarını yasaklayın” dedi.

3 BİN KİŞİ İÇİN TÜRKİYE'YE GİRİŞ YASAĞI

İçişleri raporunda yabancı istihbarat birimlerinden gelen bilgiler doğrultusunda 3 bin yabancı uyruklu kişi hakkında ‘ülkeye giriş yasağı’ konulduğu ifade edildi. Tüm hudut kapılarına bildirilen yasaklılar listesinde Almanya, Fransa, İngiltere, İsveç, Norveç, Suudi Arabistan, Ürdün ve Pakistan’ın da aralarında bulunduğu 30 ülkenin vatandaşlarının yer aldığı öğrenildi.