Referandum öncesi son Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapıldı.

4 saat süren toplantıda, halk oylamasının güvenliğine ilişkin alınan tedbirler, bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada, OHAL'in uzatılmasına dair herhangi bir bilgi yer almadı.

"Suriye ve Irak'ta PYD unsurlarının kullanımı huzur getirmez" denilen açıklamada 'terörist ilan ettiğimiz gruplara destek dostluğu zedeler' ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Avrupa ülkeleri ile yaşana siyasi kriz hakkında, "Son günlerde Türk siyasetçi ve devlet adamlarına karşı bazı Avrupa ülkelerinde muhatap hükümetlerce sergilenen uluslararası hukuk kurallarına ve diplomatik teamüllere aykırı tutum ve davranışlar ile bu kapsamdaki İslam karşıtı ırkçılık faaliyetleri değerlendirilmiştir. Devletimizin fiziki saldırılara maruz kalan vatandaşlarımızın hak ve hukukunun müdafaası hususunda alınabilecek tedbirler müzakere edilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada sınır ötesi operasyonları konusunda,"Ülkemizin sınır güvenliğini sağlamak, DEAŞ terör örgütünün ülkemize yönelik tehdit ve saldırılarını önlemek, yerinden edilmiş Suriyeli kardeşlerimizin ülkelerine dönüşlerine imkan vermek ve Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde huzur ve güven içerisinde yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak maksadıyla yürütülen harekatın başarıyla sonuçlandığı ifade edilmiştir." denildi.