Suriye’nin Birleşmiş Milletlerdeki Daimi Temsilcisi Beşar el Caferi, ülkesinde yaşanan iç savaşla ilgili olarak Suriye hükümetinin siyasi çözüm sağlayacak tüm çabaları desteklediğini belirterek, Suriye açısından terörle mücadelenin öncelik olduğunu ifade etti.

Suriye resmi haber ajansı SANA’nın haberine göre, BM Güvenlik Konseyinin düzenlediği oturum ardından BM binasında yaptığı basın açıklamasında Caferi; BM’nin Suriye özel temsilcisi Staffan de Mistura’ya, ‘Suriye açısından terörle mücadelenin öncelikli ve gerekli olduğunu belirttiğini ifade etti. Caferi de Mistura’ya ayrıca gerektiği gibi terörle mücadele olmadığı sürece diğer adım ve çabaların başarılı olamayacağını ifade ettiğini açıkladı.

Suriye’nin tanık olduğu krize siyasi ve barışçıl çözüm arzu ettiğini ifade eden Caferi; ‘dünyanın her yerinden toplanılan tekfirci ve kiralık teröristler Türkiye sınırlarından aktığı sürece bu siyasi ve barışçıl yönde atılacak adımların hiçbir faydası olmayacaktır’ dedi.

Caferi bu bağlamda aynı zamanda İsrail’in de Golan topraklarında teröristlere (El Nusra’yı kastederek) desteğini kesmesine zorlanması gerektiğini vurguladı.