Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bakanlık Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'e ait olan ve Suriye'ye müdahale tartışmalarının yapıldığı ses kayıtların yayınlanmasının ardından soruşturma başlattı.

MECLİS'E TAŞINDI

CHP Antep Milletvekili Mehmet Şeker, Suriye kayıtlarını Meclis gündemine taşıdı. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a yazılı soru önergesi veren Şeker, "Siyasi rant için ülkenin, vatandaşın güvenliği tehlikeye atılmak pahasına gerekli önlemler alınmamaktadır" diyerek, şu soruları yöneltti:

"MİT Müsteşarı 'O olduğu (IŞİD'e operasyon) andan itibaren içeride birçok bomba patlar. Sınır kontrol altında değil' ifadelerini kullanmış mıdır?

Suriye'den ülkemize bomba patlatma kapasitesine sahip kaç teröristin girmesine izin verilmiştir? MİT Suriye'den gelen teröristlerin ve yapabilecekleri eylemlerin farkında olduğuna göre bunların girişlerine hangi amaçlarla izin verilmiştir? Bu amaç iktidar partisi için vatandaşın can güvenliğinden daha mı önemlidir?

MİT Müsteşarı'nın son derece ürkütücü ve vahim tespitlerini Dışişleri Müsteşarı'nın 'Yani içeride bomba momba tabi onları yapacaklar' gibi son derece basit, olağan bir şekilde karşılaması iktidar partisi tarafından da kabul gören bir tutum mudur?

Suriye'deki muhaliflere silah yardımı yapıldığı, bu yardımların TIR'larla ulaştırıldığı ve bu durumun yarattığı tehlikeleri defaten dile getiren muhalefet, hükümet tarafından sürekli yalanlanırken yine kapalı kapılar ardında '2000'e yakın TIR' ile Suriye'ye malzeme gönderildiği konuşulmaktadır. Suriye'ye gönderilen 2000 TIR'ın içimde taşınan malzeme nev'i ve sayısı nedir? Bunlar hangi gruplara, hangi amaçlarla ulaştırılmıştır?

AKP'nin yolsuzluk ve rüşvet iddiaları girdabından kurtulabilmek için Mehmetçiklerin, vatandaşların can güvenliğini tehlikeye atmak uğruna Suriye ile savaşa girmek istemesi hukuk, demokrasi, akıl ve vicdanla bağdaşır mı?"