Suriye Dışişleri Bakanı Velid Mualim, “Kobani’de verilen mücadele , Barzani ve müttefiki olan Erdoğan’ın yenilgisidir” dedi.

Lübnan’da yaymlanan Ahbar gazetesinin sorularını yanıtlayan Velid Mualim, Kobani ve IŞİD’e karşı kurulan uluslararası koalisyona ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Mualim, “Türkiye’nin yaptığı her düşmanlığa askeri olarak yanıt vereceklerini ve bu düşmanlığı önlemek için ileri silahlar istediklerini” söyledi.

Şam yönetimiyle yakınlığıyla bilinen gazeteye Mualim, ”Kürtler’in Kobani’yi müdafaa etmesi onların Abdullah Öcalan liderliğinde birleşmesine sebep oldu. Kobani’de verilen mücadele , Barzani ve müttefiki olan Erdoğan’ın yenilgisidir” ifadelerini kullandı.

Rojava’da kurulan kantonlara ilişkin konuşan Velid Mualim, Suriye’nin Kürtler’in ayrılmasına izin vermeyeceğini ifade ederek, “Kürtler’in bulunduğu bölgelerde kurulan yerel idareler, savaş döneminde işleri yürütmek amaçlı kuruldu. Kürtler’in yanı sıra Araplar da bu idarelere katıldı” şeklinde konuştu.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslim’in ayrılıkçı bir lider olmadığını söyleyen Mualim, Kobani’de savaşan Kürt güçlerine yapılan yardımların devam edeceğini dile getirdi. (Rudaw)