Diyarbakır'da 200 kişinin bulunduğu bodrum katında bulunan, 80  gündür haber takibi yapan  DİHA muhabiri Mazlum Dolan gözaltına alındı.

Ne olmuştu?

Dicle Haber Ajansı (DİHA) Muhabiri Mazlum Dolan, sokağa çıkma yasağının devam ettiği Sur’da bir binaya sığındıklarını ve çatışma ortasında mahsur kaldığını duyurmuştu.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, derneğin genel başkanı Uğur Güç, Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Genel Başkanı Ahmet Abakay, DİSK Basın-İş Başkanı Faruk Eren, Habersen Genel Örgütlenme Sekreteri Osman Köse, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'a, Sur'da bir bodrumda kaldığı belirtilen Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Mazlum Dolan için bir mektup göndermişti.

Valiye gönderilen mektupta gazeteciliğin halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için yapılan bir meslek olduğu belirtilirken "Meslektaşımızın can güvenliği sorunu vardır. Diğer tüm vatandaşlar gibi kamu yararına görev yapan gazetecilerin can güvenliği de Diyarbakır Valiliği'nin sorumluluğu altındadır" ifadeleri yer almıştı.

Dolan için Avrupa İnsan hakları Mahkemesi’ne (AİHM) yapılan ‘tedbir’ başvurusu reddedilirken sosyal medya üzerinden “Mazlum Dolan için yaşam koridoru açılsın” hastagı ile kampanya başlatılmıştı.

Bugün de Haber Nöbeti için Diyarbakır’da bulunan gazeteciler Mazlum Dolan için Sur’a yürümek istemişti. Fakat gazetecilerin yürüyüşü polislerce engellenmişti