CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye toprağı statüsünde olan Süleyman Şah Türbesi'nin IŞİD'in ablukasında olduğunu ve nöbet değişimlerinin de IŞID'in izniyle yapıldığını söyledi.

Posta'nın yer verdiği habere göre Serindağ; "Gaziantep'e hergün onlarca insan STK adı altında faaliyet göstermek için geliyor. Bunların birçoğu servis elemanı diyen Serindağ, sınır kevgire döndüğü için güvenliğin de kalmamış olduğuna vurgu yaptı. "IŞİD'in Gaziantep'te hücreleri olduğunu söyleniyorö diyen Serindağ, "dernekler ve internet siteleri üzerinden de IŞİD'e eleman toplanıyor, bu gerçeği de Gaziantep'te herkes biliyor" dedi.

NÖBET DEĞİŞİKLİĞİ IŞİD İZNİYLE

Serindağ, "Türkiye'nin de desteklediği 'Davut Tugayı' adlı örgüt, eğitildi, silahlandırıldı, şimdi de IŞİD'e katıldı. IŞİD bölgede etkisini arttırmaya çalışıyor. Dernekler, internet siteleri bunun için kullanılıyor. Türk toprağı olan Süleyman Şah Türbesi IŞİD'in ablukası altında. Türbede Türk askerinin nöbet değişimi bile IŞİD'den izin alınarak yapılıyor. IŞİD'le yaşanan bu kadar ilişkiden sonra kalkıp 'Musul Konsolosluğumuz niye basıldı' diye soruluyor. IŞİD birden bire topraktan fışkırmadı. Destekler verilerek, dostluklar gösterilerek bugüne gelindi. Muhtemelen bu dostluktan dolayı konsolosluğumuz boşaltılmadı. IŞİD konsolosluğumuza bir şey yapmaz diye düşünüldü. Sayın Başbakan bu ülkeyi yönetemiyor, yönetme yeteneğini kaybetmiştir" dedi.