CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, ''CHP olarak Atatürk Cumhuriyetine giydirilmek istenen kılıfın farkındayız. Biz olduğumuz sürece bu kılıfı giymeyeceğiz'' dedi.

SİLİVRİ’YE DESTEĞE GİTTİLER

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Cumhuriyet Okurları, CHP ve Yeni Parti üyeleri, ''Ergenekon'' davaları kapsamında yargılananlara destek vermek amacıyla Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi önünde bir araya gelerek, pankart açıp ve slogan attı.

AYNI YOLDA AYNI İLKELERİ PAYLAŞIYORLARMIŞ

Duruşma salonundan davayı bir süre izledikten sonra dışarı çıkan CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum da CHP olarak iktidar tarafından siyasallaştırılan davaları yakından izleyecekleri yönünde açıklamaları olduğunu hatırlatarak, ''CHP olarak bu davaları yakından takip etmeyi sürdürüyoruz. Bugün burada iktidar tarafından siyasallaştırılan 'Ergenekon' davasını takip etmek için bulunuyorum. Sizler de bizler de biliyoruz biz aynı yolda aynı ilkeleri paylaşanlar olarak savunduğumuz ilkeleri tekrar egemen kılmak için daha çok mücadele edeceğiz'' dedi.

GEREĞİ YAPILACAK

Batum, konuşması sırasında göstericilerin '' (Mustafa) Balbay'ı, (Tuncay) Özkan'ı milletvekili yapın'' şeklinde slogan atması üzerine ''Ben buradan kendi adıma konuşuyorum. CHP olarak Atatürk cumhuriyetine giydirilmek istenen kılıfın farkındayız. Biz olduğumuz sürece bu kılıfı giymeyeceğiz. CHP olarak bunun farkındayız ve gereği yapılacak'' şeklinde konuştu.

ÇÖLAŞAN DA ORADAYDI

ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan da tutukluluk sürelerinin uzunluğuna değinerek ''Tutukluluk sürelerini bu kadar uzatırsanız, gerçek suçlular ceza alsa bile karar adil olmaz. Bu yargılama halkın gözünde bir leke olarak kalır. Bu nedenle burada bulunan veya bulunmayan herkes bu yargılama sürecini hafızalarına iyi kazımalı'' dedi.

Hukuksuzluğa karşı siyasi birlikteliğin sağlanması gerektiğini kaydeden Çölaşan, bugünlerin geçmesinin seçimle mümkün olacağını anlattı.

Grup, açıklamanın ardından sloganlar atarak olaysız bir şekilde dağıldı.

DHA