CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Davutoğlu’na Çanakkale’deki temizlik işçisi A.S’nin Erdoğan’ı ve kendisini eleştirdiği için işten çıkarılıp çıkarılmadığını sordu.

Türkiye’de düşünceyi ifade özgürlüğü ve Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret iddiasıyla açılan davalarla ilgili soru önergelerine son olarak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nunki eklendi.

Bianet’te yer alan habere göre; Çanakkale Valiliği Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün “gizli” damgalı resmi yazıyla taşeron firması temizlik işçisi A.S’yi işten çıkarılması iddiasını Başbakan Ahmet Davutoğlu’na soran CHP’li Tanrıkulu, 2010-2015 yılları arasında sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı'nı ve Başbakanı eleştirdiği için işten çıkarılan taşeron işçilerin sayısını sordu.

‘TEMİZLİK İŞÇİSİ A.S. İŞTEN ÇIKARILDI MI?’            

Önergesini Meclis Başkanlığı’na sunan Tanrıkulu,2010-2015 yılları arasında sosyal medyada yolsuzluk ile ilgili eleştiri yapan kişilere dair dava bilançosunu talep etti.

Tanrıkulu’nun yönelttiği sorular şunlar:

-   Taşeron firmada temizlik işçisi A.S. adlı kadının Çanakkale Valiliği Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 'gizli' damgalı resmi yazı ile işten çıkarılmasının istendiği iddiası doğru mudur? İddia doğru ise 'gizli' damgalı resmi yazı kimin talimatı ile verilmiştir?  

-   2010-2015 yılları arasında Cumhurbaşkanını ve Başbakanı sosyal medyada eleştirdiği için işten çıkarılan taşeron işçi sayısı nedir?

‘KAÇ KİŞİYE DAVA AÇILDI, KAÇI CEZA ALDI?’  

-  Taşeron firmalar ile yapılan sözleşmelerde hükümeti, Başbakanı, Cumhurbaşkanını sosyal medyada eleştirmek işten çıkarılma sebebi midir?

-   2010-2015 yılları arasında sosyal medyada yolsuzluk ile ilgili eleştiri yapan, paylaşımlarda bulunan kaç kişiye dava açıldı? Kaç kişi ceza aldı? Bu cezalar nelerdir? Kaç kişi beraat etmiştir?"